CPF

Copenhagen Photo Festival

 

1. juni - 11 juni

DIAS viser værker, der leger med fotografiet som genre. De mediespecifikke grænser er i opløsning i  både den digitale kunst og i den fotografiske. På stationen i Vallensbæk viser vi et videoværk fra vores samling af den amerikanske kunstner Ryn Wilson. I København lancerer vi et nyt samarbejdet med The Israeli Center for Digital Art med en filmvisning af værket Epiphany on Vacation af kunstnerduoen Effi & Amir i Photofestivalens Photo-City. Læs mere og se hvornår du kan se filmen HER

Se også hele fotofestivalens program HER

Ryn Wilson, 'Parallel Realms' Video, 2012/2013

Ryn Wilson, 'Parallel Realms' Video, 2012/2013

Effi & Amir, 'Epiphany on Vacation', 2010

Effi & Amir, 'Epiphany on Vacation', 2010

Effi & Amir
Epiphany on Vacation, 
2010, video, 24:25 min
Hebrasik dialog med engelske undertekster
 

I filmen følger vi Epiphany ('Åbenbaring' på dansk), en hemmelig agent, på et luksushotel i Basel. Værelset hun indkvarteres i, er det eksakte værelse, hvor den politiske zionismes grundlægger, Theodor Herzl, boede under den første zionistiske kongres for mere end 100 år siden. Herzl er med til at formulere visionen om en selvstændig jødisk stat.

Vi ser hvordan Epiphany inspicerer lokalet, forbereder sig og venter, mens det virkelige forandres. Fantasi og virkelighed smelter sammen, og virkeligheden fremstår som en mulighed, mere end en sandhed. Derigennem stilles spørgsmålstegn ved Israel som realiseret fantasi – en ikke-mulighed gjort til virkelighed.
 

Effi & Amir er en kunstnerduo, bestående af Effi Weiss og Amir Borenstein. De er bosat i Bruxelles og har arbejdet sammen siden 1998. De arbejder med film, fotografi, installationer og laver også performances. Gennem deres praksis stiller de spørgsmål til, hvordan virkeligheden er til diskussion. Duoen har udstillet utallige steder på kloden, men dette er den
første visning på dansk grund. Læs mere HER

 

The Israeli Center for Digital Art

DIAS viser videoværker i samarbejde med The Israeli Center for Digital Art’s arkiv, som særligt fokuserer på den mediebaserede kunst fra Mellemøsten, Europa og Balkan. Det Israelske Center for Digital Kunst en dynamisk platform for samtidskunst og et mødested for nutidige kunstnere, kuratorer, kritikere og offentligheden. Non-profit centret blev oprettet 2001i en forladt skolebygning i Holons industriområde. Som et offentligt kunstrum undersøger og tester centeret  konsekvent kunstinstitutionens rolle og placering i samfundet og bruger samtidig en væsentlig del af sit arbejde på kunstprojekter, der undersøger spørgsmål omidentitet, etnicitet, nationalisme og kulturudveksling.