SC_04_desert.png

DET SKERTjek vores kalender for de mange spændende ting der sker hos DIAS

Still fra Karin Ferraris Decoding Lady Gaga's Bad Romance (The Whole Truth) 2011/16

Still fra Karin Ferraris Decoding Lady Gaga's Bad Romance (The Whole Truth) 2011/16

MyMusic
             Arken og DIAS co-lab

DIAS og Arken er nået til etape to i samarbejdet, hvor DIAS' unikke platform bringer udstillingerne til live i hverdagens rum. I denne omgang tolker DIAS Arkens aktuelle udstilling MyMusic og sætter tematikken i nye rammer. Udstillingen belyser hvordan musikken og billedkunsten understøtter og udfordrer hinanden. På DIAS vil du opleve hvordan de to kunstarter fletter sig sammen til en genreleg, der giver nye betydningslag. Glæd dig til at opleve værker af Sidse Carstens, Jesper Just, Karin Ferrari og Oskar Koliander.

Husk at udstillingen er gratis og åben døgnet rundt – ligesom altid. MyMusic åbner på DIAS den 1. december.

 

I anledning af udstillingen inviterer DIAS til et særligt musisk live-event på Nørrebro. Vi lancerer vores nye platform på Videomøllen, hvor du hver torsdag vil kun se digitale værker kvit og frit i gadens åbne rum. Vi sparker det i gang med live-duet for kor og computer og et helt nyt værk af ORAUM, der er skabt specifikt til DIAS’ og Videomøllens særlige platform.

Det sker den 14. december fra kl. 17 - 19 på Videomøllen, pladsen ved Sankt Hans Gade 10, Kbh. N, hvor du også vil kunne møde ORAUM og DIAS over et glas glögg. Vi glæder os til at se jer!


SUPERFLEX, Den Grønne Ø i Det Røde Hav, 2017

SUPERFLEX, Den Grønne Ø i Det Røde Hav, 2017

Nyt værk og udstilling af SUPERFLEX til DIAS

7. september - 26. november 2017
Åbning den 7. sepetmber kl. 17, DIAS Kunsthal, Vallensbæk Station


I efteråret 2017 kan du opleve den verdenskendte kunstnergruppe SUPERFLEX på DIAS med helt nye kunstværker, der graver i Vallensbæks egen lokalhistorie fra dengang, hvor Poul Hansen var borgmester. 
Danske SUPERFLEX er blevet bemærket internationalt for en kunst, der kommenterer på vores samfund med en kritisk, men også humoristisk stemme. Ét af gruppens nyeste værker er en opera, der handler om Operahuset på Holmen i København - Mærsks folkegave. SUPERFLEX blev grundlagt i 1993 og har siden udstillet på en række danske og udenlandske museer samt lavet forskellige udsmykninger i byens rum. Gruppen har designet pladsen 'Superkilen' på Nørrebro og skal udsmykke de nye metrostationer i Sydhavnen.

Når SUPERFLEX udstiller på DIAS den 7. september, bliver det med en ny solo-udstilling, der har fået titlen 'Den Grønne Ø i Det Røde Hav'. Udstillingen er skabt specifikt til DIAS og stationen og består af video og installation.
'Den Grønne Ø i Det Røde Hav' fortæller en fiktiv historie om robotters rettigheder, som SUPERFLEX forstiller sig, at de så ud i 1960'ernes Vallensbæk: Sammen med kommunens politikere vedtog borgmester Poul Hansen, at Vallensbæk skulle være pioner i kampen om robotters rettigheder. "Vallensbæk – Robotvenlig by."
Gennem den fiktive historie om robotters rettigheder i Vallensbæk, kan vi se ud i fremtiden og tale om nye udfordringer, der vedkommer os tværs af byer og lande. Det kunne f.eks. være emner som kunstig intelligens, fremtidens arbejdsforhold eller beskatning af robotters arbejde - vores lokale historie og hverdag rejser spørgsmål med en global karrakter. 

I sammen periode hvor SUPERFLEX kan opleves på DIAS, udstiller de også på museet Tate Modern i London i den ikoniske Turbinehal. Her kommer de i selskab med andre kendte kunstnere som Louise Bourgeois, Olafur Eliasson og Ai Weiwei, der tidligere har udstillet her.