Brian_House_Urban_Intonation.jpeg

DET SKER

DIAS - digital art in public space
 Brian House: Urban Intonation, 2017

Brian House: Urban Intonation, 2017

Acoustic Infrastructures

LÆS MERE OM VÆRKERNE  HER

Lyt til din hverdag!

DIAS Kunsthal og Eyebeam er gået sammen i udstillingen Acoustic Infrastructures, som du kan opleve på uventede steder over hele Danmark.

 

DIAS har digital kunst i offentlige rum som særligt fokus, hvilket vi er kendte for internationalt. Eyebeam, der er baseret i New York er den førende institution for lydkunst. I udstillingen er vi gået sammen, for at udforske det offentlige rum gennem lyd. Med udstillingen ønsker vi at benytte kunsten til at rive os ud af hverdagen på steder og i sammenhænge, man normalt ikke møder kunsten.

 

Byrummene er præget af lyd. Du møder lyd i supermarkedet, i elevatoren, i offentlig transport, mobiltelefoner og musikanlæg - det er en integreret del af byens tapet. Byens lyd er både skabt af det levede liv, men i høj grad også af lydanlæg, der henvender sig til os med budskaber og information. Sjældent stiller man spørgsmålet om hvem, der henvender sig. Gennem udstillingen Acoustic Infrastructures infiltreres offentlige lydanlæg, for at få folk til at stoppe op for en stund og lytte. Kunstens anderledes sprog giver mulighed for at give opmærksomhed til lyden, og skabe rum for refleksion. Både over det enkelte værk, der udstilles, men også over det lydbillede, der dagligt omgiver os. Kunsten rykker ud af museums- og gallerirummene og ind i det levede liv. Udstillingen er vist i New York og nu i Danmark.

 

Deltagende kunstnere:

Meira Asher (is), Brian House (us), Trashday (us)

Ursula Nistrup (dk), Christian Skjødt (dk) og Mikkel Meyer (dk)

 

 
Eyebeam-Logo-Line-4-1.png
new-york-university-logo.png
logo (1).png
1000px-Uni_basel_logo.svg1_-1.png
 

 Nereiderne af Oskar Koliander i Jorcks Passage, KBH K  Foto: Oskar Koliander

Nereiderne af Oskar Koliander i Jorcks Passage, KBH K

Foto: Oskar Koliander

Lysfestival i København

DIAS pryder Jorcks passage med Oskar Kolianders interaktive lys-installation Nereiderne.

I installationen  spiller lyd og lys sammen . Goplerne reagerer på lyde fra omgivelserne, og de mange forbipasserende, og gør lyden til en visuel oplevelse, ved at få installationen til at lyse op.

I værket retter kunstneren vores opmærksomhed mod det ukendte hav - faktisk ved vi mere om det ydre rum end vi ved om havets dyb. Værket er skabt med inspiration fra havets stille dyb, som bebos af mystiske dybhavsdyr, der lyser i mørket ved hjælp af naturlige enzymer. Sammen skabes et eventyrligt, lysende undervandslandskab, som er utilgængeligt for mennesket alene. Titlen Nereiderne referer til den græske mytologi. Nereiderne er havmanden Nereus’ 50 døtre, der sammen udgør havguden Poseidons følge.

 

Installationen og opsætningen af værket er er udført af SEAS-NVE

Udstillingen er støttet af Focus Lighting


Digital street art hos DIAS

I forbindelse med det estiske værtskab for EU, spredes digital street art i de europæiske hovedstæder. Estland blev løsrevet fra Rusland i 1917, og i anledningen af 100-året for deres selvstændighed har de overtaget formandskabet for EU. Den estiske kunstner Lõngus har  iværksat en tidsrejse, der går på tværs af Europa og som binder de europæiske hovedstæder sammen. Maali, kvinden på billedet, er fra et af Estlands første fotografier. Nu vækkes hun til live igen, 100 år efter billedet er taget.

EU-logo.png

Download app'en (Re)Start Reality og besøg stationen, hvor du kan vække billedet til live. I app’en kan du også udforske fortællingerne om de forskellige motiver og se hvordan værkerne pryder de andre europæiske hovedstæder. 

 
 

 Still fra Karin Ferraris Decoding Lady Gaga's  Bad Romance  (The Whole Truth) 2011/16

Still fra Karin Ferraris Decoding Lady Gaga's Bad Romance (The Whole Truth) 2011/16

MyMusic
Arken og DIAS co-lab

DIAS og Arken er nået til etape to i samarbejdet, hvor DIAS' unikke platform bringer udstillingerne til live i hverdagens rum. I denne omgang tolker DIAS Arkens aktuelle udstilling MyMusic og sætter tematikken i nye rammer. Udstillingen belyser hvordan musikken og billedkunsten understøtter og udfordrer hinanden. På DIAS vil du opleve hvordan de to kunstarter fletter sig sammen til en genreleg, der giver nye betydningslag. Glæd dig til at opleve værker af Sidse Carstens, Jesper Just, Karin Ferrari og Oskar Koliander.

Husk at udstillingen er gratis og åben døgnet rundt – ligesom altid. MyMusic åbner på DIAS den 1. december.

 

I anledning af udstillingen inviterer DIAS til et særligt musisk live-event på Nørrebro. Vi lancerer vores nye platform på Videomøllen, hvor du hver torsdag vil kun se digitale værker kvit og frit i gadens åbne rum. Vi sparker det i gang med live-duet for kor og computer og et helt nyt værk af ORAUM, der er skabt specifikt til DIAS’ og Videomøllens særlige platform.

Det sker den 14. december fra kl. 17 - 19 på Videomøllen, pladsen ved Sankt Hans Gade 10, Kbh. N, hvor du også vil kunne møde ORAUM og DIAS over et glas glögg. Vi glæder os til at se jer!