dias-sticker5.jpg

ARTISTS

kunstnere & kuratorere


siden er under opdatering...
 

 

A K Dolven (no)
I sin praksis anvender AK Dolven (født 1953 i Oslo, Norge) en bred vifte af kunstneriske materialer, som spænder over enorme, faste, forvitrede klipper til “bløde” udtryksformer såsom ambient lyd, den menneskelige stemme, lys , bevægelse, og de energier, der udløses ved aktivering af den kollektive menneskelige ånd. Med denne store mangfoldighed af tanker og materialer adresserer AK Dolvens kunst et sæt universelt relevante spørgsmål. Samtidig med at være øjeblikkeligt tilgængelige, formår hendes arbejde at tackle komplekse ideer, der i øjeblikket drøftes inden for områderne filosofi, litteratur, sociologi, de kognitive videnskaber og perceptuelle studier. 


ALBERT MERINO

Albert Merino (es)
Albert Merino (født i Barcelona 1979) er videokunstner. Han dimitterede i Fine Arts fra universitetet i Barcelona og Kunsthochshule Berlin Weißensee. Han har boet i Barcelona, Berlin og Paris, hvor han producerede en række videoværker, der skildrer forskellige aspekter af byen og understøtter en forestilling om, at man ved hjælp af video som redskab kan ændre det ordinære og ved materialisere imaginære scener eller utopier. Merinos arbejde omfatter også forskellige video-samarbejder med kunstnere og teatergrupper som Fluchtkunst med scenografen Joachim Dam, “Fura dels Baus” eller udøvende kunstner Empara Roselló. Hans arbejde har været udstillet på flere internationale festivaler og hans arbejde indgår i flere private kunstsamlinger verden over.


logo.gif

Anders Bojen (dk) 
Anders Bojens praksis er kendetegnet ved en interdisciplinær og eksperimenterende tilgang og interesse for, hvordan forholdet mellem computerens virtuelle og matematiske verden og menneskets fysiske verden, giver nye muligheder for kunsten. Computerens sprog i form af computerkode og algoritmer er for ham et materiale, der kan bearbejdes med en kunstnerisk intention og udmønte sig i nye æstetiske erfaringer og værktøjer.
 

Om duoen Anders Bojen og Kristoffer Ørum
Anders Bojen og Kristoffer Ørum er en kunstnerduo, der skaber værker, som udfordrer den gængse verdensopfattelse. De bruger ofte en pseudo-videnskabelig tilgang, hvor de prøver at transformere eksisterende begreber til noget andet og give nye måder at se verden på. I deres værker anvendes informationer og materialer fra populærkulturen, videnskabelig litteratur og ting hentet fra nettet. Disse materialer danner en bagvedliggende inspiration til værker, der ofte baserer sig på fortællinger og underliggende strukturer.


Andrei William (ri)

Andri William (født 1986) er uddannet fra kunstakademiet i Yogyakarta, Institut Seni Indonesia Yogyakarta og arbejder primært med fotografi, video og performance. Ved siden af sin kunst arbejder han med kommerciel videoproduktion og sælger lokal vin.
Andri William har en spirituel tilgang til kunsten og arbejder i krydsfeltet mellem tro og teknologi. Han er medlem af ‘Ruang MES 56’, et kunstkollektiv i Yogyakarta, der vil øge opmærksomheden omkring den visuelle dannelse gennem udstillinger, workshops og residencies. ‘Ruang MES 56’ er blandt andet grundlagt af Wimo Ambala Bayang, der også er repræsenteret i udstillingen med værket ’ADZAN’.


Aram Bartholl (de)

Aram Bartholls arbejde skaber et samspil mellem internet, kultur og virkelighed. Vi tager i dag vores forskellige kommunikationskanaler for givet, men hvordan påvirker de os? Ifølge et paradigmeskift i medieforskning, spørger Bartholl ikke blot, hvad mennesket gør med medierne, men hvad medierne gør med mennesket. Aram Bartholl er medlem af den Internet baserede kunstner gruppe Free, Art & Technology Lab – FAT Lab. Netpolitik, DIY bevægelse og udvikling af internettet i almindelighed spiller en vigtig rolle i hans arbejde. Udover talrige foredrag, workshops og forestillinger, har han udstillet på MoMA Museum of Modern Art NY, Pace Gallery NY og [DAM] Berlin. Aram Bartholl bor og arbejder i Berlin. datenform.de/


FRED ..

Ayaka Okutsu (jp)

Ayaka Okutsu (født 1982 i Yamaguchi, Japan) bor og arbejder i Berlin. Hun modtog Meisterschülerin på Staatliche Hochschule für Bildende Künste Städelschule i Frankfurt am Main, Tyskland sammen med Mark Leckey og Bonnie Camplin i 2010. Hun blev BA (HON) i Sculpture på Edinburgh College of Art, UK i 2006. Hun har også haft et kort besøg på Estonian Art Academy i Tallin, Estland og studerede hos performance kunstneren Jaan Toomik i 3 måneder i 2004.

De seneste aktiviteter: kunstner i Residency på Atelier Hotel Pro Forma , København i 2014. Schawawarma på Ballhaus Ost, Berlin i 2013. Snack Hatoba i Berlin 2011-2013.


Bianca Stich (de)

Født 1977 i Tyskland og opvokset i USA. Hun er Associates of Arts fra University of Maryland i 1998 og har diplom i Visuel Kommunikation fra Offenbach Akademi for Kunst og Design i 2009. Hun bor og arbejder i Frankfurt, Tyskland.


JACOB REMIN

Brian Kure (dk)


dias-sticker5.png

Cameline Bolbroe (dk)

I flere år Cameline Bolbroe har været en privat entreprenør i krydsfeltet mellem kunst og arkitektur. Her er hun indgået i samarbejde med en bred vifte af arkitektoniske fagfolk og kunstnere både i industrien og inden for kunst praksis. Som initiativtager til det tværfaglige samarbejde BlankBanquet udviklede hun performance installationer og urbane interventioner sammen med fagfolk, der spænder over områderne videokunst, musikalsk komposition, performance, kunsthistorie, datalogi og arkitektur.
 

 


chris1.jpg

Chris Sugrue (us)

Chris Sugrue arbejder med  interaktive installationer, audio-visuelle performances og eksperimentelle interfaces. Hendes arbejder eksperimenterer med teknologi på legende og nysgerrige måder, og undersøger emner som kunstigt liv, eye-tracking og optiske illusioner. Sugrue har en Master of Fine Arts i design og teknologi fra Parsons School of Design og har undervist på en lang række workshops om visuel og kreativ programmering.


Screen-Shot-2015-09-02-at-22.09.24-640x447.png

Christian Hansen (dk)

Christian Hansen(f. 1982) har studeret billedkunst, performance, installation, video og lyd, og blev færdig uddannet Master of the Fine Arts fra Piet Zwart Instituttet i Rotterdam juli 2014.
Inden da studerede han på Valand Academy i Göteborg (2008 - 2010), Concordia University, Montreal, Canada (2010 - 2011), og Syracuse University, New York, USA (2011-2012).

Hans praksis er centreret omkring forståelse af sammenhængen mellem rum og tid og fysisk materiale, et felt som, inspireret af arkæologi og antropologi, foreslår en direkte aflæsning af udformningen af vores omgivelser, altså arkitektur, infrastruktur og natur.


dias-sticker5.png

Ciprian Muresan (ro)

Ciprian Muresan (født 1977) bor og arbejder i Cluj, Rumænien. Han er uddannet vedKunstakademi, Cluj-Napoca i 2000. Muresan arbejder inden for en bred vifte af medier. Udover video og fotografi, omfatter hans kunstneriske praksis tegning, objekter og bøger. I sine værker udforsker han, redder og sammenkædes historiske, sociale og kulturelle referencer for at udfolde kompleksiteten i hverdagen og betingelserne for synet på historien. Muresan har deltaget i en lang række internationale udstillinger i steder såsom: Tate Modern, London – New Museum, New York – ARKEN, Ishøj, Danmark – Museum for Moderne Kunst i Warszawa, Polen – Contemporary Art Gallery, Vancouver, Canada – Centre d’art contemporaine, Geneve og 1. Athen Biennal.


eyesontheground_screenshot.jpg

Cristina Picchi (it)

Cristina Picchi (født i Lucca, 1981) er en prisvindende italiensk filminstruktør, kunstner og forfatter med base i London. Hendes film er blevet vist på festivaler og gallerier over hele verden. Hendes skriftlige arbejde omfatter noveller og bidrag til prisbelønnede bøger. Hun er master i europæisk litteratur fra University of Pisa og har en kandidatgrad i Screen Documentary fra Goldsmiths University.

Picchis filmografi : Zima (eksperimental dokumentar, 11:30 min, RUS/FR, 2013), Eyes On The Ground (dokumentar, 03:22 , UK , 2012), Under Your Skin (eksperimentel dokumentar , 8:00 min, UK , 2011), Fragments of a Dream (eksamens dokumentar, 25:00 , UK / IT, 2011) og The Disassociated (dokumentar, 33:00 , IT, 2011).


dias-sticker5.png

Daniel C. Howe (us)

Daniel C. Howe er kunstner, forsker og kritisk teknolog, og hans arbejde fokuserer på netværk, sprog og politik samt de sociale og politiske implikationer ved computerteknologi. Han har en Ph.d. i computervidenskab og en MFA i interaktive medier og digital litteratur. Han deler sin tid mellem New York og Hong Kong, hvor han underviser ved School of Creative Media.


dias-sticker5.png

Daniel Cermak-Sassenrath (de)
Daniel Cermak-Sassenrath er adjunkt i Computerspil og Interaktionsdesign (CGID) gruppen på ITU, København. Tidligere var han lektor og leder af Creative Technologies på Auckland University of Technology, New Zealand. Daniel skriver, komponerer, koder, anmelder, bygger og spiller. Han har erfaring i eksplorativ undervisning, supervision af studieprojekter, og har lavet undervisningsforløb i computerspil, digital interaktion og medieteori. 
Daniel er interesseret i interaktion mellem mennesker, og i samspillet mellem mennesker og maskiner/tekniske systemer/ikke-tekniske systemer – deltagelse, engagement. 

 


dias-sticker5.png

David Byrne (us)
David Byrne (født i 1952) er grundlægger af og hovedsangskriver i det amerikanske new wawe band Talking Heads, som var aktive mellem 1975 og 1991. Siden da har Byrne udgivet sine egne soloindspilninger og arbejdet med forskellige medier, inklusiv film, fotografi, opera og non-fiction.
 


IMG_5610.jpg

Emilie Oksholt (dk)

Emilie Oksholt (født 1983) bor og arbejder i København, Danmark. Hendes arbejder omfatter både (interaktiv) lyd og lysinstallationer , videoer og animation. Værkerne undersøger ofte vores tilstand som mennesker. Både i vores forhold til andre, men også som personer med et indre liv i drømme, frygt, begær og tvangstanker.

Oksholt er Master i Digital Design fra IT -Universitetet i København. Hendes afhandling handlede om, hvordan man kunne lave et eksperimenterende kommunikationsanlæg til Botanisk Have i København. Bortset fra dette har hun en bachelor grad i kunsthistorie fra Københavns Universitet. Ved siden af sine studier har hun været involveret i arbejde og projekter omkring lyd- og radioproduktion, samt med interaktiv medieteknologi.


DIAS - YETI-TV - Photos by Kim Matthai Leland 09.jpg

Fred Sapey-Triomphe (f)
Fred Sapey-Triomphe er uddannet ved Ecole Nationale des Beaux-Arts i Paris og Ecole Boulle og bor og arbejder i Paris. Fred Sapey-Triomphe skaber digitale kunstinstallationer og bruger lys som råmateriale. I sit mangeårige arbejde med video og fotografi dyrker han referencer til Op Art, Kinetic Art og Manga, samtidig med at han bruger teknologien til at skabe en umiddelbar visuel oplevelse.
 

Sapey-Triomphe har udstillet i adskillige gallerier, på festivaler og på offentlige steder i Frankrig og i udlandet, senest ved Condition Publique i Roubaix til «Lille 3000» i 2012, ved Nuit Blanche i 2012 og WHARF, Contemporary Art Center i Normandiet til «Impressionist Normandy» i 2013. I 2014 udstillede han Pingpongscreen på Pompidou-Metz, og viste sin lysinstallation ElectroRobot ved Bercy Village i 2015. I oktober 2014 blev han kommisionerede af Le Vendôme Luxury Art til at oplyse Le Meurice og Hotel d’Evreux, Place Vendome under den parisiske modeuge. In 2015 installerede han et stort lysloft over  Gare de Mons, Belgien, som en del af Mons 2015. Han har også skabt en lysinstallation til juveleren Lorenz Bäumer, Place Vendôme Paris.


Skærmbillede 2017-03-25 kl. 16.18.13.png

Gabriela Vanga (ro)

Gabriela Vanga (født 1977, Rumænien) bor og arbejder i Paris. Vangas multi-disciplinære praksis omfatter fotografi, video, maleri, performance og installation – medierne vælges for at opfylde de konceptuelle krav, som et givent værk stiller. Ofte sigter Vangas værker mod at udfolde vores opfattelse og forståelse af identitet, fakta og fiktion. Kernen i hendes arbejde er et ønske om at udfordre os og få os til at genoverveje, hvad vi mener er sandt, og hvad vi ved, der er rigtigt. Gabriela Vanga har bl.a. været udstillet her: Dvir Gallery, Tel Aviv, Israel – Kunsthaus Baselland, Basel, Schweiz – David Nolan Gallery, New York – Palais de Tokyo, Paris – IBCA International Biennale of Contemporary Art, Prag – Wurttembergischer Kunstverein, Stuttgart, Tyskland – National Museum of Contemporary Art (MNAC), Bukarest, Rumænien.


dias-sticker5.png

Helen Nissenbaum (us)

Helen Nissenbaum er professor i Media, Culture and Communication and Computer Science ved New York University, og er bedst kendt for sit arbejde med privatliv, tillid og sikkerhed online. Hendes kontekstbaserede tilgang til privatliv har haft indflydelse på den amerikanske regerings tænkning om privatliv.


DSC_2998_small.jpg

Jacob Remin (dk)

Jacob Remins (født 1977) praksis kan ses som en kritisk og poetisk meditation omkring teknologi som materiale, manifesteret som fysiske værker i mødet mellem lys, rum, komposition og interaktion. Jacob Remins udgangspunkt er teknologien som norm: det moderne menneske er afhængig af, penetreret af og baseret på teknologi i en sådan grad, at vi ikke længere ligger mærke til det. Objekter som lysstofrør, jernbanesveller, saltkrystaller og fax maskiner skilles, sidestilles, omplaceres og formes på ny. materialiteter afsøges, og nye logikker og forbindelser opstår.


article_4492.jpg

Jacob Tækker (dk)

Jacob Tækker (født 1977) arbejder med video- og mediekunst. Hans kunstneriske baggrund er baseret på video, og det er stadig et vigtig omdrejningspunkt for hans kunstneriske praksis. I sine værker er han ofte både foran og bagved kameraet. Nogle gange “spiller” han en karakter tæt til sig selv, andre gange ”spiller” han fiktive arketyper som fx: en rummand, en hulemand eller en vred heavy-metal musiker, for blot at nævne nogle få. Hans arbejde spænder vidt, både i omfang og størrelse. Omdrejningspunktejabt i hans arbejde er kunstnerens rolle i tilblivelsen af værket, af samspillet og balancen mellem kunstner, kunstværk og beskuer.


Screen-Shot-2016-08-23-at-09.15.02-750x330.png

Jan Brand (de)

Jan Brand er født i Frankfurt, Tyskland i 1975. I 2009, blev han færdig med sine universitetsstudier ved HfG Offenbach, hvor han opnåede et Liberal Arts- diplom i visuel kommunikation. Han forholder sig til medier refleksivt med forholdet mellem film og fotografi. Han facineres af situationsbestemte handlinger, sociale arrangementer og opfattelsesprocesser. Han bor og arbejder i Frankfurt.


dias-sticker5.png

Jens Kull (me)

Jens Kull (født 1975) kommer fra  Basel, Schweiz. Efter studier på University of Basel (etnologi and filosofi), flyttede han til Mexico City, hvor han studerede fotografi, visuelle effekter og video. Herefter udviklede han sin egen unikke metode for observation af mennesker og rum.Med fotografiske sekvenser, videokomposition og videoinstallationer blander Jens Kull aktuel teknologi med forskellige medier med det formål at vise unikke vinkler på virkeligheden og muligheder, skiftende mellem tid og rum. Private og offentlige samlinger af samtidskunst såsom Colección FEMSA, Colección Jumex og Colección José Pinto har købt hans værker. I 2004 modtag han INTERNATIONALER/MEDIEN/KUNST/PREIS i Karlsruhe (ZKM), og hans værk blev købt af Monterrey Biennalen FEMSA i 2007.

Hans værker har været udstillet i Schweiz, Tyskland, Danmark, Frankrig, Tjekkiet, Spanien, Italien, Rusland, Chile, Brasilien, USA og Mexico.


install_Morden_Times_L_M.jpg

Jesper Carlsen (dk)

Jesper Carlsen (født 1977) bor og arbejder i København, Danmark. Før sin optagelse på Det Fynske Kunstakademi i 2001 arbejdede han som elektronikmekaniker. Siden 2004 har Carlsen har udstillet internationalt i både gruppe og soloudstillinger / shows. Hans arbejde, centreret omkring animation, fungerer ofte som en aktivering af det omgivende rum. Mange af hans værker har den menneskelige perceptuelle begrænsning som nøglekomponent, og hans arbejde ofte forekommer minimalistisk i sin undersøgelse af, hvordan sindet fungerer.


Kassandra Wellendorf (dk)

Kassandra Wellendorf (født 1965) har produceret film og videokunst siden halvfemserne og har deltaget i en lang række internationale festivaler. Hun har udstillet videoinstallationer på Danmarks Nationalmuseum, Kunstmuseum Magdeburg (DE), SNYK Skive Ny Kunstmuseum og Museet for Samtidskunst. I løbet af de sidste fem år har hun primært specialiseret sig i interaktive kunst og performances. Wellendorf er uddannet filminstruktør, her en B.A. i Film-og Medievidenskab og en MA i Visuel Kultur fra Københavns Universitet. Hun underviser ved Institut for Kunst-og Kulturvidenskab på Københavns Universitet.


logo.gif

Kristoffer Akselbo (dk)
Kristoffer Akselbo er uddannet på Det Kongelige Danske Kunstakademi i København. Hans arbejde kredser om en forhandling og udveksling mellem karakteren af et billede og det rum, det modtages i samt hvorledes det fungerer i udstilling eller den kontekst, det skal indgå i. Han lægger sig ofte tæt på allerede eksisterende materiale, og forsøger at berige den med sine egne, for det meste narrative, ideer.

Har bl.a. udstillet på Aspen Art Museum og Kunstmuseum Bonn, YouTube og Toves.


logo.gif

Kristoffer Ørum (dk)

Kristoffer Ørum er en dansk interdisciplinær kunstner og underviser. Hans mål er at udforske hverdagens kompleksitet og fortællinger gennem foredrag, internetprojekter, udstillinger, interventioner og undervisning. Via bevidste misforståelser og fejlfortolkninger af disse fortællinger udfordrer Ørum de eksisterende videns- og teknologisystemer.
 

Om duoen Anders Bojen og Kristoffer Ørum

Anders Bojen og Kristoffer Ørum er en kunstnerduo, der skaber værker, som udfordrer den gængse verdensopfattelse. De bruger ofte en pseudo-videnskabelig tilgang, hvor de prøver at transformere eksisterende begreber til noget andet og give nye måder at se verden på. I deres værker anvendes informationer og materialer fra populærkulturen, videnskabelig litteratur og ting hentet fra nettet. Disse materialer danner en bagvedliggende inspiration til værker, der ofte baserer sig på fortællinger og underliggende strukturer.


the_street5_1 (1).jpg

Lars Arrhenius (se)

Lars Arrhenius (født 1966) bor og arbejder i Stockholm. Hans grafiske installationer og animationer blander skematiske narrativer med sociale narrativer. Arrhenius bruger ofte piktogrammer, de stiliserede figurer og universelle symboler, der ses på skilte. Brug af medier og en blanding af strenghed og ironi er typisk for hans arbejde.

Ved at anvende upersonlige, urbane symboler til at spejle vores normale vaner, sætter Arrhenius fokus på det faktum, at verden drejer, ligemeget om vi deltager i den eller ej. Arrhenius fokuserer på endeløse aktiviteter i byerne og giver et sociologisk blik på kompleksitet og gentagelse i menneskelig adfærd. Der er ofte en underspillet humor i Arrhenius’ arbejde – og i mange af hans arbejder undersøger Arrhenius de tragikomiske elementer i den verden, der omgiver ham.

Lars Arrhenius er repræsenteret på flere museer verden over, fx på Moderna Museet, Stockholm Sverige – ARKEN, Ishøj, Danmark- Stedelijk Museum, Amsterdam, Holland – West Collection, Philadelphia, USA – Stitching Koninklijke Bijenkorf Beheer, Holland – Stuttgart Kunstmuseum, Tyskland.