dias-sticker5.jpg

KUNSTNERE

DIAS - digital art in public space

 

A K Dolven (no)
I sin praksis anvender AK Dolven (født 1953 i Oslo, Norge) en bred vifte af kunstneriske materialer, som spænder over enorme, faste, forvitrede klipper til “bløde” udtryksformer såsom ambient lyd, den menneskelige stemme, lys , bevægelse, og de energier, der udløses ved aktivering af den kollektive menneskelige ånd. Med denne store mangfoldighed af tanker og materialer adresserer AK Dolvens kunst et sæt universelt relevante spørgsmål. Samtidig med at være øjeblikkeligt tilgængelige, formår hendes arbejde at tackle komplekse ideer, der i øjeblikket drøftes inden for områderne filosofi, litteratur, sociologi, de kognitive videnskaber og perceptuelle studier.

 

 


 ALBERT MERINO

Albert Merino (es)
Albert Merino (født i Barcelona 1979) er videokunstner. Han dimitterede i Fine Arts fra universitetet i Barcelona og Kunsthochshule Berlin Weißensee. Han har boet i Barcelona, Berlin og Paris, hvor han producerede en række videoværker, der skildrer forskellige aspekter af byen og understøtter en forestilling om, at man ved hjælp af video som redskab kan ændre det ordinære og ved materialisere imaginære scener eller utopier. Merinos arbejde omfatter også forskellige video-samarbejder med kunstnere og teatergrupper som Fluchtkunst med scenografen Joachim Dam, “Fura dels Baus” eller udøvende kunstner Empara Roselló. Hans arbejde har været udstillet på flere internationale festivaler og hans arbejde indgår i flere private kunstsamlinger verden over.


logo.gif

Anders Bojen (dk) 
Anders Bojens praksis er kendetegnet ved en interdisciplinær og eksperimenterende tilgang og interesse for, hvordan forholdet mellem computerens virtuelle og matematiske verden og menneskets fysiske verden, giver nye muligheder for kunsten. Computerens sprog i form af computerkode og algoritmer er for ham et materiale, der kan bearbejdes med en kunstnerisk intention og udmønte sig i nye æstetiske erfaringer og værktøjer.
 

Om duoen Anders Bojen og Kristoffer Ørum
Anders Bojen og Kristoffer Ørum er en kunstnerduo, der skaber værker, som udfordrer den gængse verdensopfattelse. De bruger ofte en pseudo-videnskabelig tilgang, hvor de prøver at transformere eksisterende begreber til noget andet og give nye måder at se verden på. I deres værker anvendes informationer og materialer fra populærkulturen, videnskabelig litteratur og ting hentet fra nettet. Disse materialer danner en bagvedliggende inspiration til værker, der ofte baserer sig på fortællinger og underliggende strukturer.


Andrei William (ri)

Andri William (født 1986) er uddannet fra kunstakademiet i Yogyakarta, Institut Seni Indonesia Yogyakarta og arbejder primært med fotografi, video og performance. Ved siden af sin kunst arbejder han med kommerciel videoproduktion og sælger lokal vin.
Andri William har en spirituel tilgang til kunsten og arbejder i krydsfeltet mellem tro og teknologi. Han er medlem af ‘Ruang MES 56’, et kunstkollektiv i Yogyakarta, der vil øge opmærksomheden omkring den visuelle dannelse gennem udstillinger, workshops og residencies. ‘Ruang MES 56’ er blandt andet grundlagt af Wimo Ambala Bayang, der også er repræsenteret i udstillingen med værket ’ADZAN’.


Aram Bartholl (de)

Aram Bartholls arbejde skaber et samspil mellem internet, kultur og virkelighed. Vi tager i dag vores forskellige kommunikationskanaler for givet, men hvordan påvirker de os? Ifølge et paradigmeskift i medieforskning, spørger Bartholl ikke blot, hvad mennesket gør med medierne, men hvad medierne gør med mennesket. Aram Bartholl er medlem af den Internet baserede kunstner gruppe Free, Art & Technology Lab – FAT Lab. Netpolitik, DIY bevægelse og udvikling af internettet i almindelighed spiller en vigtig rolle i hans arbejde. Udover talrige foredrag, workshops og forestillinger, har han udstillet på MoMA Museum of Modern Art NY, Pace Gallery NY og [DAM] Berlin. Aram Bartholl bor og arbejder i Berlin. datenform.de/

 

  • Presenting DIAS

 FRED ..

Ayaka Okutsu (jp)

Ayaka Okutsu (født 1982 i Yamaguchi, Japan) bor og arbejder i Berlin. Hun modtog Meisterschülerin på Staatliche Hochschule für Bildende Künste Städelschule i Frankfurt am Main, Tyskland sammen med Mark Leckey og Bonnie Camplin i 2010. Hun blev BA (HON) i Sculpture på Edinburgh College of Art, UK i 2006. Hun har også haft et kort besøg på Estonian Art Academy i Tallin, Estland og studerede hos performance kunstneren Jaan Toomik i 3 måneder i 2004.

De seneste aktiviteter: kunstner i Residency på Atelier Hotel Pro Forma , København i 2014. Schawawarma på Ballhaus Ost, Berlin i 2013. Snack Hatoba i Berlin 2011-2013.


Bianca Stich (de)

Født 1977 i Tyskland og opvokset i USA. Hun er Associates of Arts fra University of Maryland i 1998 og har diplom i Visuel Kommunikation fra Offenbach Akademi for Kunst og Design i 2009. Hun bor og arbejder i Frankfurt, Tyskland.

 

 

 

 

 


 JACOB REMIN

Brian Kure (dk)

 

 

 


dias-sticker5.png

Cameline Bolbroe (dk)

I flere år Cameline Bolbroe har været en privat entreprenør i krydsfeltet mellem kunst og arkitektur. Her er hun indgået i samarbejde med en bred vifte af arkitektoniske fagfolk og kunstnere både i industrien og inden for kunst praksis. Som initiativtager til det tværfaglige samarbejde BlankBanquet udviklede hun performance installationer og urbane interventioner sammen med fagfolk, der spænder over områderne videokunst, musikalsk komposition, performance, kunsthistorie, datalogi og arkitektur.

 


chris1.jpg

Chris Sugrue (us)

Chris Sugrue arbejder med  interaktive installationer, audio-visuelle performances og eksperimentelle interfaces. Hendes arbejder eksperimenterer med teknologi på legende og nysgerrige måder, og undersøger emner som kunstigt liv, eye-tracking og optiske illusioner. Sugrue har en Master of Fine Arts i design og teknologi fra Parsons School of Design og har undervist på en lang række workshops om visuel og kreativ programmering.


Screen-Shot-2015-09-02-at-22.09.24-640x447.png

Christian Hansen (dk)

Christian Hansen(f. 1982) har studeret billedkunst, performance, installation, video og lyd, og blev færdig uddannet Master of the Fine Arts fra Piet Zwart Instituttet i Rotterdam juli 2014.
Inden da studerede han på Valand Academy i Göteborg (2008 - 2010), Concordia University, Montreal, Canada (2010 - 2011), og Syracuse University, New York, USA (2011-2012).

Hans praksis er centreret omkring forståelse af sammenhængen mellem rum og tid og fysisk materiale, et felt som, inspireret af arkæologi og antropologi, foreslår en direkte aflæsning af udformningen af vores omgivelser, altså arkitektur, infrastruktur og natur.


dias-sticker5.png

Ciprian Muresan (ro)

Ciprian Muresan (født 1977) bor og arbejder i Cluj, Rumænien. Han er uddannet vedKunstakademi, Cluj-Napoca i 2000. Muresan arbejder inden for en bred vifte af medier. Udover video og fotografi, omfatter hans kunstneriske praksis tegning, objekter og bøger. I sine værker udforsker han, redder og sammenkædes historiske, sociale og kulturelle referencer for at udfolde kompleksiteten i hverdagen og betingelserne for synet på historien. Muresan har deltaget i en lang række internationale udstillinger i steder såsom: Tate Modern, London – New Museum, New York – ARKEN, Ishøj, Danmark – Museum for Moderne Kunst i Warszawa, Polen – Contemporary Art Gallery, Vancouver, Canada – Centre d’art contemporaine, Geneve og 1. Athen Biennal.

 

 


eyesontheground_screenshot.jpg

Cristina Picchi (it)

Cristina Picchi (født i Lucca, 1981) er en prisvindende italiensk filminstruktør, kunstner og forfatter med base i London. Hendes film er blevet vist på festivaler og gallerier over hele verden. Hendes skriftlige arbejde omfatter noveller og bidrag til prisbelønnede bøger. Hun er master i europæisk litteratur fra University of Pisa og har en kandidatgrad i Screen Documentary fra Goldsmiths University.

Picchis filmografi : Zima (eksperimental dokumentar, 11:30 min, RUS/FR, 2013), Eyes On The Ground (dokumentar, 03:22 , UK , 2012), Under Your Skin (eksperimentel dokumentar , 8:00 min, UK , 2011), Fragments of a Dream (eksamens dokumentar, 25:00 , UK / IT, 2011) og The Disassociated (dokumentar, 33:00 , IT, 2011).


dias-sticker5.png

Daniel C. Howe (us)

Daniel C. Howe er kunstner, forsker og kritisk teknolog, og hans arbejde fokuserer på netværk, sprog og politik samt de sociale og politiske implikationer ved computerteknologi. Han har en Ph.d. i computervidenskab og en MFA i interaktive medier og digital litteratur. Han deler sin tid mellem New York og Hong Kong, hvor han underviser ved School of Creative Media.


dias-sticker5.png

Daniel Cermak-Sassenrath (de)
Daniel Cermak-Sassenrath er adjunkt i Computerspil og Interaktionsdesign (CGID) gruppen på ITU, København. Tidligere var han lektor og leder af Creative Technologies på Auckland University of Technology, New Zealand. Daniel skriver, komponerer, koder, anmelder, bygger og spiller. Han har erfaring i eksplorativ undervisning, supervision af studieprojekter, og har lavet undervisningsforløb i computerspil, digital interaktion og medieteori. 

Daniel er interesseret i interaktion mellem mennesker, og i samspillet mellem mennesker og maskiner/tekniske systemer/ikke-tekniske systemer – deltagelse, engagement. 


 


dias-sticker5.png

David Byrne (us)
David Byrne (født i 1952) er grundlægger af og hovedsangskriver i det amerikanske new wawe band Talking Heads, som var aktive mellem 1975 og 1991. Siden da har Byrne udgivet sine egne soloindspilninger og arbejdet med forskellige medier, inklusiv film, fotografi, opera og non-fiction.


IMG_5610.jpg

Emilie Oksholt (dk)

Emilie Oksholt (født 1983) bor og arbejder i København, Danmark. Hendes arbejder omfatter både (interaktiv) lyd og lysinstallationer, videoer og animation. Værkerne undersøger ofte vores tilstand som mennesker. Både i vores forhold til andre, men også som personer med et indre liv i drømme, frygt, begær og tvangstanker.

Oksholt er Master i Digital Design fra IT -Universitetet i København. Hendes afhandling handlede om, hvordan man kunne lave et eksperimenterende kommunikationsanlæg til Botanisk Have i København. Bortset fra dette har hun en bachelor grad i kunsthistorie fra Københavns Universitet. Ved siden af sine studier har hun været involveret i arbejde og projekter omkring lyd- og radioproduktion, samt med interaktiv medieteknologi.

 

 

 


DIAS - YETI-TV - Photos by Kim Matthai Leland 09.jpg

Fred Sapey-Triomphe (f)
Fred Sapey-Triomphe er uddannet ved Ecole Nationale des Beaux-Arts i Paris og Ecole Boulle og bor og arbejder i Paris. Fred Sapey-Triomphe skaber digitale kunstinstallationer og bruger lys som råmateriale. I sit mangeårige arbejde med video og fotografi dyrker han referencer til Op Art, Kinetic Art og Manga, samtidig med at han bruger teknologien til at skabe en umiddelbar visuel oplevelse.
Sapey-Triomphe har udstillet i adskillige gallerier, på festivaler og på offentlige steder i Frankrig og i udlandet, senest ved Condition Publique i Roubaix til «Lille 3000» i 2012, ved Nuit Blanche i 2012 og WHARF, Contemporary Art Center i Normandiet til «Impressionist Normandy» i 2013. I 2014 udstillede han Pingpongscreen på Pompidou-Metz, og viste sin lysinstallation ElectroRobot ved Bercy Village i 2015. I oktober 2014 blev han kommisionerede af Le Vendôme Luxury Art til at oplyse Le Meurice og Hotel d’Evreux, Place Vendome under den parisiske modeuge. In 2015 installerede han et stort lysloft over  Gare de Mons, Belgien, som en del af Mons 2015. Han har også skabt en lysinstallation til juveleren Lorenz Bäumer, Place Vendôme Paris.


Skærmbillede 2017-03-25 kl. 16.18.13.png

Gabriela Vanga (ro)

Gabriela Vanga (født 1977, Rumænien) bor og arbejder i Paris. Vangas multi-disciplinære praksis omfatter fotografi, video, maleri, performance og installation – medierne vælges for at opfylde de konceptuelle krav, som et givent værk stiller. Ofte sigter Vangas værker mod at udfolde vores opfattelse og forståelse af identitet, fakta og fiktion. Kernen i hendes arbejde er et ønske om at udfordre os og få os til at genoverveje, hvad vi mener er sandt, og hvad vi ved, der er rigtigt. Gabriela Vanga har bl.a. været udstillet her: Dvir Gallery, Tel Aviv, Israel – Kunsthaus Baselland, Basel, Schweiz – David Nolan Gallery, New York – Palais de Tokyo, Paris – IBCA International Biennale of Contemporary Art, Prag – Wurttembergischer Kunstverein, Stuttgart, Tyskland – National Museum of Contemporary Art (MNAC), Bukarest, Rumænien.


dias-sticker5.png

Helen Nissenbaum (us)

Helen Nissenbaum er professor i Media, Culture and Communication and Computer Science ved New York University, og er bedst kendt for sit arbejde med privatliv, tillid og sikkerhed online. Hendes kontekstbaserede tilgang til privatliv har haft indflydelse på den amerikanske regerings tænkning om privatliv.


DSC_2998_small.jpg

Jacob Remin (dk)

Jacob Remins (født 1977) praksis kan ses som en kritisk og poetisk meditation omkring teknologi som materiale, manifesteret som fysiske værker i mødet mellem lys, rum, komposition og interaktion. Jacob Remins udgangspunkt er teknologien som norm: det moderne menneske er afhængig af, penetreret af og baseret på teknologi i en sådan grad, at vi ikke længere ligger mærke til det. Objekter som lysstofrør, jernbanesveller, saltkrystaller og fax maskiner skilles, sidestilles, omplaceres og formes på ny. materialiteter afsøges, og nye logikker og forbindelser opstår.


article_4492.jpg

Jacob Tækker (dk)

Jacob Tækker (født 1977) arbejder med video- og mediekunst. Hans kunstneriske baggrund er baseret på video, og det er stadig et vigtig omdrejningspunkt for hans kunstneriske praksis. I sine værker er han ofte både foran og bagved kameraet. Nogle gange “spiller” han en karakter tæt til sig selv, andre gange ”spiller” han fiktive arketyper som fx: en rummand, en hulemand eller en vred heavy-metal musiker, for blot at nævne nogle få. Hans arbejde spænder vidt, både i omfang og størrelse. Omdrejningspunktejabt i hans arbejde er kunstnerens rolle i tilblivelsen af værket, af samspillet og balancen mellem kunstner, kunstværk og beskuer.


Screen-Shot-2016-08-23-at-09.15.02-750x330.png

Jan Brand (de)

Jan Brand er født i Frankfurt, Tyskland i 1975. I 2009, blev han færdig med sine universitetsstudier ved HfG Offenbach, hvor han opnåede et Liberal Arts- diplom i visuel kommunikation. Han forholder sig til medier refleksivt med forholdet mellem film og fotografi. Han facineres af situationsbestemte handlinger, sociale arrangementer og opfattelsesprocesser. Han bor og arbejder i Frankfurt.

 

 


dias-sticker5.png

Jens Kull (me)

Jens Kull (født 1975) kommer fra  Basel, Schweiz. Efter studier på University of Basel (etnologi and filosofi), flyttede han til Mexico City, hvor han studerede fotografi, visuelle effekter og video. Herefter udviklede han sin egen unikke metode for observation af mennesker og rum.Med fotografiske sekvenser, videokomposition og videoinstallationer blander Jens Kull aktuel teknologi med forskellige medier med det formål at vise unikke vinkler på virkeligheden og muligheder, skiftende mellem tid og rum. Private og offentlige samlinger af samtidskunst såsom Colección FEMSA, Colección Jumex og Colección José Pinto har købt hans værker. I 2004 modtag han INTERNATIONALER/MEDIEN/KUNST/PREIS i Karlsruhe (ZKM), og hans værk blev købt af Monterrey Biennalen FEMSA i 2007.

Hans værker har været udstillet i Schweiz, Tyskland, Danmark, Frankrig, Tjekkiet, Spanien, Italien, Rusland, Chile, Brasilien, USA og Mexico.

 

 


install_Morden_Times_L_M.jpg

Jesper Carlsen (dk)

Jesper Carlsen (født 1977) bor og arbejder i København, Danmark. Før sin optagelse på Det Fynske Kunstakademi i 2001 arbejdede han som elektronikmekaniker. Siden 2004 har Carlsen har udstillet internationalt i både gruppe og soloudstillinger / shows. Hans arbejde, centreret omkring animation, fungerer ofte som en aktivering af det omgivende rum. Mange af hans værker har den menneskelige perceptuelle begrænsning som nøglekomponent, og hans arbejde ofte forekommer minimalistisk i sin undersøgelse af, hvordan sindet fungerer. 


jesper_just_bliss-and-heaven_jesper-just-15110_2499_w800_094848.jpg

Jesper Just (dk)

Jesper Just (født 1974) 


Fleinert.png

Joachim Fleinert (dk)

Dansk billedkunstner med base i København og Moskva, født 1984. 

Fleinert ser sig selv som samler. Inspireret af loppemarkeder, ændringen af fotografiet, både i materiale og funktion skaber han konceptuelle værker af fundne fotografier. Fotografierne bruger han næste antropologisk til at udforske historiske, kulturelle, sociale eller politiske temaer. Fotografierne bliver fundet på loppemarkeder, antikvitetsbutikker og velgørenhedsbutikker eller blot via tilfældige møder i bylandskabet. Gennem sine værker undersøger han, hvordan vi forstår mediet og forbruget af fotografering, hvilket ofte efterlader flere spørgsmål til den verden vi er omgivet af.


Hans kunstværker er blandt andet blevet udstillet på Pingyao International Photo Festival (CN), Riga Photo Month (LT), Hasselblad Center (SE), Fotografisk Center (DK) og The Photographers' Gallery (UK).

 


KFerrari-stillgaga2.jpg

Karin Ferrari

Ferrari lever og arbejder i Wien, Østrig. 


Kassandra Wellendorf (dk)

Kassandra Wellendorf (født 1965) har produceret film og videokunst siden halvfemserne og har deltaget i en lang række internationale festivaler. Hun har udstillet videoinstallationer på Danmarks Nationalmuseum, Kunstmuseum Magdeburg (DE), SNYK Skive Ny Kunstmuseum og Museet for Samtidskunst. I løbet af de sidste fem år har hun primært specialiseret sig i interaktive kunst og performances. Wellendorf er uddannet filminstruktør, her en B.A. i Film-og Medievidenskab og en MA i Visuel Kultur fra Københavns Universitet. Hun underviser ved Institut for Kunst-og Kulturvidenskab på Københavns Universitet.


logo.gif

Kristoffer Akselbo (dk)
Kristoffer Akselbo er uddannet på Det Kongelige Danske Kunstakademi i København. Hans arbejde kredser om en forhandling og udveksling mellem karakteren af et billede og det rum, det modtages i samt hvorledes det fungerer i udstilling eller den kontekst, det skal indgå i. Han lægger sig ofte tæt på allerede eksisterende materiale, og forsøger at berige den med sine egne, for det meste narrative, ideer. Har bl.a. udstillet på Aspen Art Museum og Kunstmuseum Bonn, YouTube og Toves.

 


logo.gif

Kristoffer Ørum (dk)

Kristoffer Ørum er en dansk interdisciplinær kunstner og underviser. Hans mål er at udforske hverdagens kompleksitet og fortællinger gennem foredrag, internetprojekter, udstillinger, interventioner og undervisning. Via bevidste misforståelser og fejlfortolkninger af disse fortællinger udfordrer Ørum de eksisterende videns- og teknologisystemer.
 

Om duoen Anders Bojen og Kristoffer Ørum

Anders Bojen og Kristoffer Ørum er en kunstnerduo, der skaber værker, som udfordrer den gængse verdensopfattelse. De bruger ofte en pseudo-videnskabelig tilgang, hvor de prøver at transformere eksisterende begreber til noget andet og give nye måder at se verden på. I deres værker anvendes informationer og materialer fra populærkulturen, videnskabelig litteratur og ting hentet fra nettet. Disse materialer danner en bagvedliggende inspiration til værker, der ofte baserer sig på fortællinger og underliggende strukturer. 

 


the_street5_1 (1).jpg

Lars Arrhenius (se)

Lars Arrhenius (født 1966) bor og arbejder i Stockholm. Hans grafiske installationer og animationer blander skematiske narrativer med sociale narrativer. Arrhenius bruger ofte piktogrammer, de stiliserede figurer og universelle symboler, der ses på skilte. Brug af medier og en blanding af strenghed og ironi er typisk for hans arbejde.

Ved at anvende upersonlige, urbane symboler til at spejle vores normale vaner, sætter Arrhenius fokus på det faktum, at verden drejer, ligemeget om vi deltager i den eller ej. Arrhenius fokuserer på endeløse aktiviteter i byerne og giver et sociologisk blik på kompleksitet og gentagelse i menneskelig adfærd. Der er ofte en underspillet humor i Arrhenius’ arbejde – og i mange af hans arbejder undersøger Arrhenius de tragikomiske elementer i den verden, der omgiver ham.

 

 


Picture-19-960x540.png

Marnix de Nijs (nl)

Marnix de Nijs er installationskunstner fra Holland. de Nijs benytter sig af konceptuel mekanik, software og teknologier i konstant udvikling for at skabe interaktive kunstværker, der leger med beskuerens opfattelse af billede, lyd og bevægelse, og han har siden midt-90’erne været en pioner på den hollandske mediekunstscene.
de Nijs’ værker udforsker, hvordan moderne teknologikultur påvirker vores sanser og opfattelsesevne. De seneste installationer handler om kulturelle fænomener – kulturelle anomalier – der er dukket op pga. hurtig teknologisk udvikling. Ideen om teknologi, der er i stand til at skabe nye oplevelser så sociale vaner og kommunikation gentænkes,  og som drivkraft bag kulturel forandring står centralt i hans arbejde. de Nijs trives med de kreative muligheder, som new media giver, alt i mens han kritisk undersøger deres påvirkning på de moderne samfund og menneskelige opfattelser. involunary Resources

 

 


17523212_1629448640406322_3278765415910047191_n.jpg

Mikkel Meyer (dk)

Mikkel Meyer (født 1977) er en dansk komponist, producer, dj og laptop-musiker. Meyer skaber komplicerede musik- og lydværker, som henter inspiration fra moderne electorinika, 1980’ernes Detroit og acid-house genren. Samtidig er han inspireret af elektroniske instrumenters mangelfuldhed og af tilfældigheder inden for musikkens univers. Meyer arbejder analogt og på fysiske maskiner og fravælger herved bevidst computerkompositioner – ofte fremstiller han også sine egne instrumenter og musikmaskiner.
Mikkel Meyer har turneret med projektet KUBE i samarbejde med Rumpistol og Unknown og spillet på diverse festivaller som Distortion og FROST Festival. Han har desuden udstillet video- og lydinstallationer i Nikolaj Kunsthal (2012) samt på San Paulo Biennalen (2012) og produceret to lydværker til DIAS Kunsthal (2014). I 2015 udsendte han Ep’en Diamons, som er hans femte udgivelse.  


IMG_7052.jpg

Mircea Cantor (ro)

Født 1977 i Rumænien. Mircea Cantor voksede op i det kommunistiske Østeuropa, og han trækker ofte på sin egen hukommelse for at udforske virkelighederne bag magt og opløsningen af kulturelle grænser. Han positionerer sig ofte ved skillevejen mellem verdener, som en iagttager af samfund, kulturer og opmuntrende sammenligninger mellem forskellige holdninger og overbevisninger. Brugen af et stærkt poetisk og stemningsfuldt, men dog enkelt og direkte sprog, en slags ordliste over essentielle billeder såsom brød, majs, fingeraftryk og DNA-helix indbyder til opdagelser og erkendelser på flere niveauer.


Bad-status-machine-e1411069599812.jpg

Mogens Jacobsen (dk)

Mogens Jacobsen (født 1959 i Rom, Italien) er en dansk kunstner, der siden begyndelsen af 1990’erne har arbejdet med elektronisk kunst. Han var medstifter af Artnode (artnode.org) i 1995, den første danske kunstnergruppe med fokus på internettet. Efter at have arbejdet som en dansk pioner indenfor netkunst, har han siden 2001, hvor han lagde skærmen og den personlige computer bag sig som udtryksform, hovedsageligt arbejdet med artefakter, objekter og installationer med elektroniske og algoritmiske komponenter. Ofte med elektroniske data og netværkstilslutning som centrale elementer.

  • DIAS Urban Collection 

dias_logo_transparant_baggrund_uden-tekst_stor+(2).png

Mushon Zer-Aviv (is)

Mushon Zer-Aviv er designer, underviser og medieaktivist og arbejder i Tel Aviv og New York. Hans arbejde udforsker grænserne for interface og techno-kultur som de viser sig i politik, design og netværk. Mushon er bl.a. medstifter af Shual.com – et designstudie; YouAreNotHere.org – en tour i Gaza gennem Tel Avivs gader; Kriegspiel – en computerspilsversion af spillet Situationist Game of War; Turing Normalizing Machine – der udforsker fordomsalgoritmer; Alef – en open source multi-script font; og adskillige initiativer om gennemsigtighed i regeringsførelse og borgerdeltagelse med Public Knowledge Workshop. Mushon har også designet kortet til Waze.com. Mushon er alumni fra Eyebeam – et kunst- og teknologicenter i New York. Han underviser i digitale medier ved Shenkar School of Engineering and Design. Tidligere har han undervist new media research ved NYU og Open Source-design ved Parsons the New School of Design og ved Bezalel Academy of Art & Design. Læs om ham på Mushon.com og følg ham på @mushon.


ORAUM1.png

ORAUM (dk)
ORAUM er en kunstnerdreven viruskataklysme i mobile rum. ORAUM ønsker at arbejde med udstillingsrum, som er et alternativ til de eksisterende platforme. I samarbejde med forskellige kunstnere vil ORAUM være en platform for projekter og udstillinger, som baseres på ideen om mobile rum. ORAUM er således ikke placeret et konkret sted, men vil altid være i bevægelse. Nogle gange er ORAUM et apparat, andre gange en gruppe, en stemme eller et udstillingssted. Målet er at blande kunstnerisk praksis med kuratorisk praksis, både i forsøget på at undersøge grænsen mellem de to, men også at opløse de traditionelle roller på kunstscenen.

 


Oskar_skitse.jpeg

Oskar Koliander (dk)

Oskar Jakobsen arbejder med kunsten et sted mellem videnskab og spekulation: han skaber kunst, der har rødder i vores kendte verden, men som lader grenene vokse ind i den ukendte fremtid. Hans værker undersøger ofte, hvordan det er at leve i vores globaliserede og teknologiske verden og hvordan, forandringer inden for teknologi, politik, klima og økonomi påvirker os. 

Jakobsen har en MA i Skulptur fra Royal College of Art i London og en MFA i Visual Arts fra Det Kongelige Danske Kunstakademi i København.

 


DIAS - Involuntary Resources 11-2.jpg

Osman Khan (us)

Osman Khan er som kunstner interesseret i at konstruere værker og oplevelser, der handler om social kritik og æstetisk udtryk. Hans arbejde leger med materialiteten bag temaer som identitet, kommunikation, økonomi og offentligt rum gennem inddragende og performative installationer og site-specifikke greb.

Khan er født i Pakistan og er vokset op i New York. Han har en Bachelor of Science in Mechanical Engineering fra Columbia University i New York, USA fra 1995. Han har været Creative Director for Elliance, et webudviklingsfirma, indtil 2002. Han færdiggjorde sin MFA ved UCLAs Department of Design | Media Arts i 2004. Han var tilknyttet fakultetet ved School of Art & Design, University of Michigan som Assistant Professor i efteråret 2009, hvor han undervisning focuserede på computer- og kinetiske medier. Han var tidligere Visiting Assistant Professor ved School of Art, Carnegie Mellon University.

Hans værker blevet vist på bl.a. Shanghai Biennalen, Kina, Ars Electronica Center, Linz, Østrig, Socrates Sculpture Park, NYC, og flere andre steder i hele verden og USA.


IMG_0337-e1405090589972.jpg

Patrick Bergeron
Patrick Bergeron (født 1967) har en bachelor i fysik og en mastergrad i luftfart i Montreal. Musik var hans hobby, og han havde også en stærk interesse for animation og filmproduktion. Ved slutningen af sin kandidatgrad, besluttede han at komme tættere på sine interesser. Han blev tekniker ved National Film Board of Canada (NFB). Han har arbejdet med erfarne teknikfolk og berømte animationsfilminstruktører. NFB har været hans filmskole og det sted, hvor han lærte at bruge professionelt, kreativt software. Han har gradvist udviklet sig til en digital kompositionskunstner.

 


lauf-der-dinge-e1411332381709.jpg

Peter Fischli and David Weiss (ch)

Peter Fischli (født 1952) og David Weiss (1946-2012), den schweiziske kunstnerduo arbejdede inden for video, installation, fotografi og skulptur. De arbejdede sammen fra 1979 til Weiss’ død i 2012. Et centralt element i deres arbejde er stor interesse for at tage virkeligheden (eller hvad vi tænker på som virkeligheden) og lave den om til en eksperimenterende workshop.

I deres over 30 års aktivitet, har de haft soloudstillinger på museer og kulturinstitutioner rundt om i verden, herunder Museo Nacional Centro de Arte Reina Sofia i Madrid, Tate Modern i London, Museum Boijmans Van Beuningen i Rotterdam, San Francisco Museum of Contemporary Art , Serpentine Gallery i London (1996), og Museum of Contemporary Art i Los Angeles.

De to kunstnere har bidraget til realiseringen af den schweiziske pavillon på Expo 1992 i Sevilla, og er blevet præsenteret i mange gruppeudstillinger på steder såsom Hamburger Bahnhof i Berlin, Guggenheim Museum i New York, Centre Pompidou i Paris, og Walker Art Center i Minneapolis.


Rist.jpg

Pipilotti Rist (ch)

Pipilotti Rist (født 1962 i Grabs, Schweiz) er mediekunstner. På den internationale kunstscene er Rist kendt for sine visuelt intense videoværker og multimedieinstallationer. Ofte udforsker hendes arbejde kvindelig seksualitet og mediekultur i en legende og provokerende blanding af fantasi og hverdagen. Andre centrale aspekter i hendes værker stammer fra tv-kultur, reklame og fra historien om feministisk (video) kunst. I løbet af årene har Rist skabt en række arbejder, hvor hun udforsker krydsfeltet mellem seksualitet, teknologi og popkultur.

Pipilotti Rists liste over soloudstillinger er omfattende, bl.a.: Museum of Modern Art, New York – ARoS Aarhus Kunstmuseum – San Francisco Museum of Modern Art – Kiasma Museum for Contemporary Art, Helsinki – Museum Ludwig, Køln – Museum of Contemporary Art, Chicago.

 

 


IMG_8200-e1405091665580.jpg

Rolf Steensig (dk)

Rolf Steensig (født 1974 i Århus, Danmark). Med hans egne ord: “Til daglig arbejder jeg hårdt som forfatter, jeg er uddannet fra Forfatterskolen. Half irsk. Opvokset i Århus. Bor i København på 13. år. Har en 9-årig søn. Jeg har arbejdet som ventilator for respiratoriske patienter. Som kunstner, har jeg udgivet digtsamlingen “Spejle og røg” med illustrationer af Henrik Drescher og deltog i udstillingen No Place to Hide på SNYK Skive Ny Kunstmuseum. Jeg har en tråd af sølv i min rygrad, kugler af guld og en diamant i min hjerne.”


IMG_7153-960x640.jpg

Ryn Wilson (us)

Ryn Wilson er fotograf- and videokunstner, bosiddende og arbejdende i New Orleans. Hun voksede op i Midtvesten har en BFA fra University of Wisconsin, Milwaukee. Hun har studeret i Thailand, Kina og Tyskland og har arbejdet som fotograf og kunstnerassistent i Tokyo and Shanghai. Hun har udstillet i Tokyo, Shanghai, Hamburg, Innsbruck, Oslo, San Francisco, Austin, Milwaukee og New Orleans. Ryn tog sin MFA ved University of New Orleans i maj 2013, og er medlem af New Orleans’ kunstnerkollektiv og galleri, The Front.

 


paik_lickstamps.jpg_04-e1411592267729.jpg

Sidse Carstens (dk)

Sidse Carstens (født 1971) bor og arbejder som billedkunstner i København, Danmark. Hendes værker er fokuseret omkring temaer af forskydning og transformation. Gennem video, print og collage, undersøger hun, det man kunne kalde overgange og forskelle mellem det indre og det ydre, mellem det virkelige og det forestillede. Hvor stopper den enkeltes såkaldte virkelighed og, hvor begynder den fælles kulturelle bevidsthed?

Hun er uddannet som animations instruktør fra Den Danske Filmskole. Hun har udstillet sine arbejder i vid udstrækning både på den danske såvel som den internationale kunstscene, med shows på gallerier og museer, som Centre Pompidou og Palais Tokyo i Paris, Haus der Kulturen der Welt, Berlin og ARoS, Aarhus Kunstmuseum.


Skærmbillede 2017-04-16 kl. 17.57.03.png

Søren Thilo Funder (dk)

Søren Thilo Funders værker er formelle undersøgelser af magtrelationer i det moderne samfund. Gennem brug af konceptuelle visuelle strategier, filmiske fortællinger og iscenesættelse, har værkerne til formål at afsløre usikkerheden i samfundet ved hjælp af fiktion til at skabe nye potentielle rum for politiske overvejelser og kontra-hukommelse.

Søren Thilo Funder har en MA fra Det Kongelige Danske Kunstakademi og Skolen for Kunst og Arkitektur ved University of Illinois i Chicago. Han har været huskunstner på Künstlerhaus Bethanien i Berlin, SOMA i Mexico City, Townhouse Gallery i Kairo, Frankfurter Kunstverein i Frankfurt og Platform Garanti i Istanbul. Han var repræsenteret på den 19. Biennale i Sydney, 1st Copenhagen Art Festival, Eva International Biennal for Visual Art – “After The Future”, 12. Istanbul Biennal, 2. International Moscow Biennal for Young Art, Manifesta 8 – Parallel Events og 6. International Liverpool Biennal .


IMG_5634.jpg

Stina Hasse (dk)

Stina Hasse har base i København. Hun har præsenteret sine projekter og givet foredrag på steder som BEAM festival (UK), Sound Through Barriers (UA) og LAK festival (DK), og udgivet artikler i tidsskrifter som Body, Space & Technology Journal, og Cultural Analysis.


IMG_8511.JPG

Studerende fra IT Universitetet

-Anne Mette Jensen, Hans Peter Auken Beck, Nina Rask, Sebastian Hølt Bak, Heidi Mønnike Jørgensen, Irina Korkina Strømskov, Lisbeth Juhl Pedersen, Jette Forstholm, Louise Jensen, Nina Mørch Pedersen, Morten Winther, Liselotte Gellert, Margret Unnur Ploder, Rine Rodin, Mathilde Lykke Nielsen, Tilde Rønne-Christensen, Michelle Czajkowksi Aakerberg, Olivia Skjerk Frankel & Pia Labarrera Mønsted.
Studerende fra IT Universitetet i Københavns har i samarbejde med DIAS skabt værker til den digitale kunsthal på Vallensbæk Station. Med samarbejdet ønsker DIAS at give de unge talenter en mulighed for at skabe resultater in real life, og samtidig udvikle det digitale kunstmiljø. Værkerne indgår desuden i de studerendes eksamensprojekter.

 

 

 


01_Sune Pedersen .jpg

Sune Petersen (dk)

Sune Petersen (født 1974) har siden 1997 arbejdet med en kreativ tilgang til teknologien. I sin kunstneriske praksis arbejder Sune primært med generativ videoperformance og performative installationer. Hans uddannelsesbaggrund i både datalogi og fysik sætter sit præg på værkerne, der ofte består af komplekse lysprojektioner i kombination med flere lydkanaler. Sunes indsigt i samspillet mellem kunst og teknologi har bragt ham i front inden for feltet, og han har undervist på både internationale og nationale institutioner, herunder en længere periode på Aalborg Universitet. Sune har stiftet det audiovisuelle label Uhrlaut, som med udgangspunkt i et bredt spektrum af audiovisuelle formater udgiver eksperimenterede musik og videokunst.


2014-11-05-08.44.17-720x960.jpg

SUPERFLEX (dk)

SUPERFLEX er en kunstnergruppe grundlagt i 1993 af Jakob Fenger (f. Roskilde, 1968), Rasmus Nielsen (f. Hjørring, 1969), og Bjørnstjerne Reuter Christiansen (f. København, 1969). SUPERFLEX beskriver deres projekter som værktøj(er). Et værktøj er en model eller forslag, der aktivt kan anvendes, og yderligere udnyttes og ændres af brugeren. Kernen i alle deres værker er en direkte intervention i det virkelige samfund. Værkerne typisk initieret og rodfæstet i sociale, økonomiske og politiske magtstrukturer, som er placeret uden for kunstinstitutionen rammer – derfor er værkerne ofte ikke anerkendes som kunst i traditionel forstand. SUPERFLEX har udstillet deres værktøjer over hele verden.


Karrajong-Heights-3-e1411331957543.jpg

Tessa Garland (uk)

Tessa Garland er billederkunstner og kurator baseret i London. Hun er oprindeligt uddannet som billedhugger, men hendes arbejde har i mange år været optaget af levende billeder. Flere af hendes værker udfolder sig som rejser – eller bevæger sig gennem og / eller ind i en idé, et sted, et landskab. Lyd er afgørende for arbejdet, blandet med atmosfærisk billedsprog , der resulterer i drømmeagtige scenarier. Garland har vist sit arbejde bl.a. på ICA, London, UK – Whitechapel Gallery, London, UK – Queens Museum of Art, New York, USA – MACVAL Contemporary Art Museum, Paris, Frankrig og Australian Center for Moving Image, Melbourne, Australien.


2015-05-27-09.46.39.jpg

The Office For Creative Research (int)

The Office for Creative Research er en tværfaglig forskningsgruppe, der udforsker nye former for datainvolvering gennem unikke former, der låner fra både kunst og videnskab. OCR’ klienter er forskningspartnere, der hjælper med at stille, klargøre og i sidste ende løse svære problemer med data.

Vi genforhandler forholdet mellem kunde og designer, kunde og teknologipartner, og kunde og dataspecialister.

Teknologi er en ubehagelig partner i forskningspraksis, og drivkraft bag spørgsmål om eksisterende evner.  OCR skaber en ny tilgang til problemløsning med teknologi – ved ikke bare at spørge, hvad der kunne være, men hvad der burde være.


ViDuo (de/dk)
Kunst kollektiv

Daniel Andersen (de), Stina Hasse (dk) and Marie Friis Forchhammer (dk)

ViDuo er en kunst kollektiv, der skaber og indsamle store ting fra og til en verden af virtualitet, spiritualitet, overlegenhed og alt derimellem.


IMG_0360-e1405091508670.jpg

Wayne Siegel (us)
Wayne Siegel (født 1953 i Los Angeles, USA) har skrevet musik i mange genrer lige fra elektronisk musik til orkesterværker, fra kammermusik til en fuld-længde science fiction opera. Førende internationale kunstnere, herunder Kronos Kvartetten, Singcircle, Safri Duo og Harry Sparnaay, har bestilt værker fra ham. Hans musik er blevet udført bredt i hele Europa, Amerika og Asien. Mange af hans værker falder mellem genrer, der kombinerer forskellige kulturelle elementer og kompositoriske teknikker, der omfatter påvirkninger fra folkemusik, rock og minimalisme.