illutron.jpg

pop-up og live

pop-up & live


DIAS in public space

DIAS er til stede. Vi dukker op når du mindst venter det.  Hold øje med os i dit byrum!


RW_parallelrealms.jpeg
 
Brian_House_Urban_Intonation.jpeg
 

Acoustic Infrastructures

Lyt til din hverdag! DIAS Kunsthal og Eyebeam er gået sammen i udstillingen Acoustic Infrastructures, som du kan opleve på uventede steder over hele Danmark.

Så slå ørene ud i svømmehallen, på hospitalet, på gaden...

 

INFO

22. februar - 9. april (forlænget)

Udvalgte steder over hele Danmark

Oskar_Koliander-Nereids-Jorcks-001.jpg

Lysfestival i København

               - DIAS viser kunst i Jorcks Passage

 

Oskar Kolianders interaktive værk ’Nereiderne’ vil under lysfestivalen pryde rummet i Jorcks passage. Glæd dig til at dykke ned i kunsten for en stund, og oplev et lille rum til eftertænksomhed, midt i dagligdagens gøremål.

Installationen og opsætningen af værket er er udført af SEAS-NVE
Udstillingen er støttet af Focus Lighting

 

INFO
Installationen kan opleves dra 2. februar til 4. marts 2018. 
Ses bedst ved aftentide.

 
desertedflowers.png

DIAS på Videomøllen

 

I anledning af udstillingen MyMusic, der er lavet i samarbejde med Arken, inviterer DIAS til et særligt musisk live-event på Nørrebro. Vi lancerer vores nye platform på Videomøllen, hvor du hver torsdag vil kun se digitale værker kvit og frit i gadens åbne rum. Vi sparker det i gang med live-duet for kor og computer og et helt nyt værk af ORAUM, der er skabt specifikt til DIAS’ og Videomøllens særlige platform.

 

Det sker den 14. december fra kl. 17 - 19 på Videomøllen, pladsen ved Sankt Hans Gade 10, Kbh. N, hvor du også vil kunne møde ORAUM og DIAS over et glas glögg. Vi glæder os til at se jer!

 
21273550_1690054964360696_3454698064727076966_o.jpg

Drikker robotter vin?

 

DIAS inviterer til eksklusiv visning af SUPERFLEX' videoværk 'Den Grønne Ø i Det Røde Hav', som netop nu udstilles på DIAS. Mød SUPERFLEX over et glas vin og deltag i snakken om en fremtid med robotter og de etiske, sociale og globale spørgsmål, som følger med. 
Fra et lokalt perspektiv italesætter udstillingen aktuelle spørgsmål om robotrettigheder i en samtid, hvor vi diskuterer ’skat eller ingen skat’ for robotter, robotters statsbogerskab og menneskets plads i et fremtidigt samfund med robotter. Værket er skabt specifikt til DAS og til stationens rum. Vi glæder os til at se jer !

 

INFO
23. november 2017

Visningen af 'Den Grønne Ø i Det Røde Hav' begynder kl. 17.30 og varer 13 minutter, men kom gerne før og forsyn dig med et glas vin. 
Hvor: Vinhanen, Baggesensgade 13, Nørrebro

 

Digital kunst i Metroen – DIAS går under jorden til Cph Art Week


Under Copenhagen Art Week kan du opleve digital kunst på din vej gennem byens undergrund af kunstnerne Lars ArrheniusWayne Siegel og Nuleinn. På alle tider af døgnet kan du følge Lars Arrhenius’ 24-timers animations-video ’Cuckoo Clock’ eller danse dig igennem Wayne Siegels interaktive lyd-værk 'Drowning/Burning'. Du kan også hoppe på Metroen den 26.8 og den 31.8 og blive medspiller i Nuleinns live-performance ’Parasit’. Vi kører fra Lufthavnen kl. 12 og 17.  Hold øje med vores øvrige liveprogram og husk, at du kan få meget mere digital kunst med på rejsen ved at besøge siden 'kunst to go' her på vores hjemmeside. Se det fulde program for Cph Art Week

INFO
25. august til 3. september 2017
Digital kunst på metro-stationerne Frederiksberg, Forum, Nørreport, Kongens Nytorv og Lergravsparken
Live-program i metrotoget 26.8 kl. 12.00 og 31.8 kl. 17.00
#dothedias #cphartweek

 
Nuleinn-Colour.jpg

Live performance af Nuleinn i metroen

Til DIAS' udstilling i metroen under årets art week, har kunstnerduoen Nuleinn lavet den stedsspecifikke performance 'Parasit'. 

De har kombineret teknologi og tekstil til at forlænge deres kroppe – i en interaktiv performance, der registrerer andre metrorejsendes tilstedeværelse. Det bliver en lysende, interaktiv performance, hvor mødet med andre kroppe sætter spot på de daglige møder, vi har i det offentlige rum. Et rum hvor vi i en kort periode af tid står / sidder og er sammen, men ofte søger anonymitet fra hinanden. Værktitlen Parasit refererer til måden, hvorpå performancen besøger sin vært, metroen, og som en snylter forandrer den for en stund. 

 

INFO

I metroen med afgang fra CPH lufthavn

Lør 26/8 kl 12:00

Tor 31/8 kl 17:00

Se facebook

 

 
Velkommen_til_Samfundet_spilleplade_20w.jpg

Søndagshygge med brætspilskunst

Lars Arrhenius, er kunstneren bag spillet "Velkommen til Samfundet". Han er også manden bag værket "Cuckoo Clock" du kan opleve, når DIAS Kunsthal viser kunst i metroen under Cph Art WeekSPECTA og DIAS Kunsthal er værter, når vi mødes og spiller spil en hyggelig søndag eftermiddag på Bastard Café.

"Velkommen til Samfundet" er en humoristisk og satirisk rejse gennem samfundet og livets op- og nedture. Deltagerne bliver guidet gennem samfundet og kommer i løbet af spillet i kontakt med myndigheder, følelser, normer, institutioner og problemer. Den enkelte spillers liv kan tage mange forskellige og uventede retninger. Man starter som nyfødt, og så handler det ellers om at holde sig i live.. ”Desværre får din plastikoperation komplikationer. Kast terningen og ryk frem” - og frem betyder, at du rykker tættere på døden. Omvendt kan du være heldig og lande på ”Din forsikringspræmie sikrer dig en plads på Solkysten. Kast terningen og ryk tilbage.” Sidste spiller i mål vinder!
 

INFO

Søndag den 27. august kl 17

Bastard Café, Huset i Magstræde

Se event på facebook

 

STRØM festival - DIAS på turné

 

Mikkel Meyers værk ’Down the Rabbit Hole’, der blev skabt til DIAS kunsthals udstilling PLAY·STATION, har overlevet sit første møde med tusindvis af legesyge hænder på Vestegnen. Nu er ’Down the Rabbit Hole’ taget videre fra sin trykke tunnel på Vallensbæk station, der til daglig udgør Kunsthal DIAS, på en turné rundt til landets festivaler. Først Roskilde Festival hvor værket blev en del af ’Maker’ bevægelsens område, og næste gang bliver under festivalen STRØM , hvor DIAS har udlånt værket, så forbipasserende kan opleve og interagere med værket på Frederiksberg Rådhusplads.

 

INFO

STRØM festival 2. - 5. august 2017

Frederiksberg Rådhusplads

Smallegade 1, 2000 Frederiksberg

#dothedias 

 

 
Skærmbillede 2017-06-16 kl. 08.49.27.png

Roskilde festival 2017 - DIAS på turné

 

DIAS popper op på årets Roskilde festival. I maker-spacet kan du opleve Mikkel Meyers interaktive musikmaskine 'Down the Rabbit Hole'. Maskinen er styret af en række tilfældigheds-generatorer, der vilkårligt komponerer musik ud fra sangstruktur, rytme, akkorder og lydeffekter. Den uendelige kompositionsmaskine er inspireret af  den tilfældige stil fra 1980’ernes musikgenre Acid house. Kom forbi og skab dit eget track!

 

Mikkel Meyer (født 1977) er kunstner, komponist, producer, dj og laptop-musiker. Værket 'Down the Rabbit Hole' er kommissioneret af DIAS, og har været udstillet i forbindelse med vores seneste udstilling på stationen. 

 

INFO

EAST CITY på Roskilde festival 24. juni - 1. juli 2017

Find værket i maker-space området, der vil boble med aktivitet i camping-dagene.

Følg værket på instagram og facebook under

#dothedias #musicmaker #RF17

 

 
eov3.jpg

Copenhagen Photo Festival

DIAS viser værker, der leger med fotografiet som genre. De mediespecifikke grænser er i opløsning i  både den digitale kunst og i den fotografiske. På stationen i Vallensbæk viser vi et videoværk fra vores samling af den amerikanske kunstner Ryn Wilson. I København lancerer vi et nyt samarbejdet med The Israeli Center for Digital Art med en filmvisning af værket Epiphany on Vacation af kunstner duoen Effi & Amir i Photofestivalens Photo-City. Læs mere og se hvornår du kan se filmen HER

Læs mere om Ryn Wilson HER og om filmen Epiphany on Vacation  HER

 

 
20a809d8-934c-4e4d-9742-c7211fb018eb.jpg

ZOOM - DIAS popper op til Copenhagen Marathon

 

DIAS popper op til Copenhagen Marathon den 21. maj med installationsværket ZOOM, der skaber lyd med løbernes bevægelser. Det sker på Nørrebrogade/strækningen mellem Fælledvej og Dronning Louises Bro. Værket ZOOM er en interaktiv installation, der giver både løbere og publikum til Copenhagen Marathon en kunstoplevelse med på vejen gennem de københavnske gader. Installationen tracker udvalgte løberes bevægelser og skaber derigennem et nyt og anderledes lydunivers, der vil være med til at drive løberne frem. Samtidig bidrager den syntetiske lyd til lyden fra de mange heppende tilskuere langs maratonruten. ZOOM er skabt af DIAS i samarbejde med kunstnerne Tobias Lukassen og Christian Liljedahl samt NBRO.

 

INFO
Søndag d. 21. maj

Nørrebrogade (Fælledvej - Dronning Louises Bro) 
Se  facebook

 
91e09a0ed8b984507c05d49f_rw_1920.jpg

POP-UP med HVERDAGENS KUNST

 

Oplev en spændende live-optræden med kunstneren Sune Petersen, der er en sand mester i at skabe kreative lyduniverser. I sit live værk ‘DMK’ mixer Sune Petersen lyde fra et orkester af moderne køkkenmaskiner med hjælp fra sin computer og skaber en noget anderledes koncert af hverdagens kendte lyde. Med sin tekniske snilde og nysgerrighed udforsker Sune Petersen krydsfeltet mellem teknologi og kunst og inspirerer til kreativitet i hverdagen.

INFO
Torsdag d. 20. april kl 15.
DIAS Kunsthal, Vallensbæk Station
Find begivenheden på facebook

 
d3bd6c26831213.5635efa1cefed.jpg

DIAS popper op på Bakken i København


På torsdag den 16. marts fejrer vi DIAS' aktuelle udstilling, Human/Machine - Machine/Human, med et bogstaveligt brag af et live-event. Sune Petersen omdanner videobilleder til lyd og Mikkel Meyer spiller Acid House. Det sker på Bakken, Kødbyen kl. 21.00! 

INFO
live-event: Bakken, Kødbyen, Flæsketorvet nr. 19-21 København V, kl. 21.00 -?

 

DIAS undersøger hacking som kunstnerisk og kuratorisk praksis


Oplev kulminationen på DIAS udstillingsprojekt The Hacking Urban Reality Series når DIAS inviterer til diskussion om hacking som kunstnerisk og kuratorisk praksis den 15. november kl. 16 på Vinhanen, Nørrebro i København.

Med besøget af den internationalt anerkendte kurator Alia Swastika samt de tre kunstnere Wimo Ambala Bayang, Prilla Tania og Andri William har DIAS den unikke mulighed for at invitere til en spændende Her vil kuratoren og kunstnerne, som repræsentanter for den asiatiske kunstscene gå i dialog med kunstner Asbjørn

Skou og kurator Rasmus Vestergaard, der arbejder inden for en dansk/vestlig kontekst.