Kassandra og Daniel, KRYB

Om AR-værket KRYB af Kassandra Wellendorf og Daniel Skaale

Lyddesign: Morten Dalsgaard

Fotograf på kloakdæksler: Niels Grønlykke

 

Som en del af udstillingen TECHTONIC indbyder kunstnerduoen Kassandra Wellendorf og Daniel Skaale os til at bruge vores fantasi og udforske nye sider af den by, vi deler gennem Augmented Reality.


Kunstnerne har skabt en AR-app for iOS kaldet KRYB – applikationen aktiveres af afbildninger af de kloakdæksler, vi alle kender fra byens gader. Når app’en aktiveres, åbner sig en forunderlig og ukendt ’virkelighed’ for øjnene af os: ved at lægge et computergenereret lag oven på den virkelige verden, står vi pludselig midt i krybenes underverden, der hele tiden pulserer under vores fødder, når vi bevæger os rundt i landskabet.

 

Kassandra og Daniels applikation bruger AR-teknologi til at give publikum en følelse af selv at afsløre, hvad der lurer i mørket under dækslerne. Teknologien udvider oplevelsen af irkeligheden på en sådan måde, at vi vil opfatte flere synlige lag på samme tid; den fysiske og den digitale verden begynder at smelte sammen. Samtidig får værket os til at se anderledes på den virkelighed, der omgiver os og gør os måske også mere opmærksomme alt det, vi ikke bemærker i vores dagligdag – på den måde fungerer krybenes underverden også som et billede på de usynlige strategier, historier og temaer, der ikke er tilgængelige for det blotte øje, men som altid er sammenflettet med vores omverden f.eks. arkitektur, bygninger, reklamebilleder mm.

 

Med KRYB udvider DIAS metroturen med en sjov, fantasifuld og anderledes rejse gennem en ukendt virkelighed for både børn og voksne.

7c9e3578cb.jpg

Værket er produceret af Netfilmmakers med støtte fra Statens Kunstfond


Har du ikke mulighed for at rejse en tur med metroen? Så kan du aktivere værket gennem dækslerne herunder. Du kan printe dem ud eller bruge dem direkte på skærmen.

- Hvis du vil have et større billede kan du downloade ved at højreklikke på billedet og se dem i dit billedbehandlingsprogram.

Wellendorf_Skaale_KRYB1
Wellendorf_Skaale_KRYB2
Wellendorf_Skaale_KRYB3