01_.jpg

kommende udstillinger


SUPERFLEX 'Den Grønne Ø i det Røde Hav'. Kommissioneret af DIAS, september 2017

SUPERFLEX 'Den Grønne Ø i det Røde Hav'. Kommissioneret af DIAS, september 2017

Nyt værk af SUPERFLEX til DIAS

7. september - 10.november 2017
Åbning den 7. sepetmber kl. 17, DIAS Kunsthal, Vallensbæk Station


I efteråret 2017 kan du opleve den verdenskendte kunstnergruppe SUPERFLEX på DIAS med helt nye kunstværker, der graver i Vallensbæks egen lokalhistorie fra dengang, hvor Poul Hansen var borgmester. 
Danske SUPERFLEX er blevet bemærket internationalt for en kunst, der kommenterer på vores samfund med en kritisk, men også humoristisk stemme. Ét af gruppens nyeste værker er en opera, der handler om Operahuset på Holmen i København - Mærsks folkegave. SUPERFLEX blev grundlagt i 1993 og har siden udstillet på en række danske og udenlandske museer samt lavet forskellige udsmykninger i byens rum. Gruppen har designet pladsen 'Superkilen' på Nørrebro og skal udsmykke de nye metrostationer i Sydhavnen.

Når SUPERFLEX udstiller på DIAS den 7. september, bliver det med en ny solo-udstilling, der har fået titlen 'Den Grønne Ø i Det Røde Hav'. Udstillingen er skabt specifikt til DIAS og stationen og består af video og installation.
'Den Grønne Ø i Det Røde Hav' fortæller en fiktiv historie om robotters rettigheder, som SUPERFLEX forstiller sig, at de så ud i 1960'ernes Vallensbæk: Sammen med kommunens politikere vedtog borgmester Poul Hansen, at Vallensbæk skulle være pioner i kampen om robotters rettigheder. "Vallensbæk – Robotvenlig by."
Gennem den fiktive historie om robotters rettigheder i Vallensbæk, kan vi se ud i fremtiden og tale om nye udfordringer, der vedkommer os tværs af byer og lande. Det kunne f.eks. være emner som kunstig intelligens, fremtidens arbejdsforhold eller beskatning af robotters arbejde - vores lokale historie og hverdag rejser spørgsmål med en global karrakter. 

I sammen periode hvor SUPERFLEX kan opleves på DIAS, udstiller de også på museet Tate Modern i London i den ikoniske Turbinehal. Her kommer de i selskab med andre kendte kunstnere som Louise Bourgeois, Olafur Eliasson og Ai Weiwei, der tidligere har udstillet her.