01_.jpg

kommende udstillinger

udstillinger


SUPERFLEX 'Den Grønne Ø i det Røde Hav'. Kommissioneret af DIAS, september 2017

SUPERFLEX 'Den Grønne Ø i det Røde Hav'. Kommissioneret af DIAS, september 2017

Nyt værk af SUPERFLEX til DIAS

Til september indtager SUPERFLEX Vallensbæk station, med et nyt video- og installationsværk, kommissioneret af DIAS.

Værket 'Den Grønne Ø i det Røde Hav' er en narrativ fortælling med afsæt i Vallensbæk, og omhandler en fiktiv strategi om robotters rettigheder, som SUPERFLEX forestiller sig Vallensbæk kommune søsatte i slutningen af 1960’erne. Udstillingens præmis er derfor, at se frem i tiden, ved at kigge tilbage i fortiden. 

 

Udstillingen er en del af 'The Machinery Series', der netop har maskinen som omdrejningspunkt. 

 

Tue Greenfort, Limulus Polyphemus - A Living Fossil, 2017   DIAS viser værker af Nanna Debois Buhl & Tue Greenfort som led i nyt samarbejde med ARKEN

Tue Greenfort, Limulus Polyphemus - A Living Fossil, 2017 

DIAS viser værker af Nanna Debois Buhl & Tue Greenfort som led i nyt samarbejde med ARKEN

logo_large.png

NATUR/RETUR 

DIAS og ARKEN i nyt samarbejde

Som første del af samarbejdet mellem DIAS og ARKEN, viser vi to videoværker på stationen i forbindelse med udstillingen NATUR/RETUR, der netop nu kan opleves på ARKEN i Ishøj. Værkerne går i dialog med ideen om det antropocæne og undersøger forholdet mellem menneske og natur. De to udstillende kunstnere Nanna Debois Buhl (f. 1975) og Tue Greenfort (f. 1973) har skabt værker specielt til det kunstigt skabte landskab omkring ARKEN

Det antropocæne er en ny betegnelse for vores nuværende geologiske epoke, hvor menneskets aftryk på kloden er blevet så massivt, at det i fremtiden vil kunne aflæses i jordens lag. Mennesket har gennem tiden betragtet sig selv som adskilt fra naturen, men med forståelsen af menneskets påvirkning af kloden, ophører skellet mellem natur og kultur.

Digitale og teknologiske muligheder anvendes til at undersøge de antropocæne forhold. Kunsten og videnskaben smelter sammen i dette felt og kommer med nye blik på, hvordan vi behandler vores klode og forsøger at komme med bud på, hvordan vores fremtid arter sig. Kunsten er et godt redskab til at italesætte det antropocæne og vise påvirkningen af vores omgivelser.


 

Copenhagen Photo Festival 

1. -11. juni
DIAS viser værker, der leger med fotografiet som genre. De mediespecifikke grænser er i opløsning i  både den digitale kunst og i den fotografiske. På stationen i Vallensbæk viser vi et videoværk fra vores samling af den amerikanske kunstner Ryn Wilson. I København lancerer vi et nyt samarbejdet med The Israeli Center for Digital Art med en filmvisning af værket Epiphany on Vacation af kunstnerduoen Effi &Amir i Photofestivalens Photo-City. Læs mere og se hvornår du kan se filmen HER

Se også hele fotofestivalens program HER

Ryn Wilson, 'Parallel Realms' Video, 2012/2013  

Ryn Wilson, 'Parallel Realms' Video, 2012/2013
 

Effi & Amir, 'Epiphany on Vacation', 2010

Effi & Amir, 'Epiphany on Vacation', 2010

Effi & Amir
Epiphany on Vacation, 
2010, video, 24:25 min
Hebrasik dialog med engelske understekser
 

 I filmen følger vi Epiphany (åbenbaring på dansk), en hemmelig agent, på et luksushotel i Basel. Værelset hun indkvarteres i, er det eksakte værelse, hvor den politiske zionismes grundlægger, Theodor Herzl, boede under den første zionistiske kongres for mere end 100 år siden. Herzl er med til at formulere visionen om en selvstændig jødisk stat.

Vi ser hvordan Epiphany inspicerer lokalet, forbereder sig og venter, mens det virkelige forandres. Fantasi og virkelighed smelter sammen, og virkeligheden fremstår som en mulighed, mere end en sandhed. Derigennem stilles spørgsmålstegn ved Israel som realiseret fantasi – en ikke-mulighed gjort til virkelighed.
 

Effi & Amir er en kunstnerduo, bestående af Effi Weiss og Amir Borenstein. De er bosat i Bruxelles og har arbejdet sammen siden 1998. De arbejder med film, fotografi, installationer og laver også performances. Gennem deres praksis stiller de spørgsmål til, hvordan virkeligheden er til diskussion. Duoen har udstillet utallige steder på kloden, men dette er den
første visning på dansk grund. Læs mere om kunstnerne HER

 

 

The Israeli Center for Digital Art

DIAS viser videoværker i samarbejde med The Israeli Center for Digital Art’s arkiv, som særligt fokuserer på den mediebaserede kunst fra Mellemøsten, Europa og Balkan. Det Israelske Center for Digital Kunst en dynamisk platform for samtidskunst og et mødested for nutidige kunstnere, kuratorer, kritikere og offentligheden. Non-profit centret blev oprettet 2001i en forladt skolebygning i Holons industriområde. Som et offentligt kunstrum undersøger og tester centeret  konsekvent kunstinstitutionens rolle og placering i samfundet og bruger samtidig en væsentlig del af sit arbejde på kunstprojekter, der undersøger spørgsmål omidentitet, etnicitet, nationalisme og kulturudveksling.


Play·Station

Fra den 6. april - 21. juni 2017
Lars Arrhenius (se), Mikkel Meyer (dk), Patrick Jarnfeldt og Andrea Brasch (dk) og Wayne Siegel (us)

 

Gå på opdagelse i DIAS’ nye udstilling play·station der med legende og humoristiske værker undersøger, hvordan vi opfører os, når vi er væk fra hjemmet og ude i det offentlige rum.

Hverdagens knudepunkt S-togs stationen er fyldt med sociale normer og usynlige koder, der guider os gennem dagligdagen. Som et spil eller en maskine er vi programmerede til at agere og interagere på bestemte måder i det offentlige rum. Men, hvad sker der, hvis man hacker hverdagens spilleregler og udfordrer normerne gennem kunsten og de muligheder, som maskinen giver os? Dét undersøger udstillingen play·station med værker, der opfordrer os til at vise følelser, komponere musik og endda danse og spille i det offentlige rum. Gennem leg og fordybelse aktiverer værkerne os på nye måder og gør os mere opmærksomme på, hvad der styrer os i byrummet – og hvem ved, måske også mere nærværende og nysgerrige på vores omgivelser og hinanden.

I forbindelse med udstillingen play·station har DIAS kommissioneret stedspecifikke værker af Mikkel Meyer, Patrick Jarnfeldt & Andrea Brasch og Wayne Siegel. Værkerne er alle interaktive og undersøger på forskellig vis, sammen med publikum, det offentlige rum og DIAS' platform.

Følg med her på siden - der kommer løbende fortællinger om de tre værker, som du kan opleve helt frem til 21. juni på DIAS. 

 

 

Wayne Siegel, Troldspelj, 2017

Wayne Siegel, Troldspelj, 2017

Wayne Siegel, Troldspejl
Interaktiv lyd- og videoinstallation, 2017

Komponist og lydkunstner Wayne Siegels installation ’Trodspejl’ er skabt specifikt til DIAS. Værket går i dialog med DIAS’ platform i det offentlige rum – et sted, hvor man er i bevægelse, men også i venteposition. Det interaktive værk reagerer direkte på beskuerens tilstedeværelse, hvor de forbipasserendes bevægelser genererer syntetiske lydbilleder. De computerskabte lyde placerer sig et sted mellem en syngende stemme og et mere disharmonisk lydunivers. Værket forandrer lydmiljøet samt beskuerens visuelle billede og fremtoning – i spejlet opleves en forvrænget, farvespækket og næsten anonym udgave af selvet. Det får karakter af et teknologisk spejlkabinet, der som i et tivoli fordrejer spejlbilledet til morskab for den besøgende, der ser et fremmet billede af sig selv.

 

Værket synliggør, hvordan vi betragtes i det offentlige rum og bryder med de usynlige koder, der normalt er bestemmende for, hvordan vi bevæger os, når vi er ude i det offentlige rum: en legende dimension tilføres vores lineære A til B mønster.  Men, det er ikke kun beskuerens egen krop og bevægelsesmønster, der undersøges og forandres – også omgivelserne præges af værkets produktion af lyd og billede.  Hverdagens rum er fyldt med visuelle udtryk (reklamer, skilte, objekter og kroppe) og lyd (trafikstøj, kaldeanlæg og menneskestemmer), som vi knapt bemærker – Troldspejlets billed- og lydunivers adskiller sig radikalt fra hverdagens kendte udtryk, og skaber herved en kreativ og legende forstyrrelse af dagligdagens gang.


’Troldspejl’ er Wayne Siegels første værk, der både tager form som billede og lyd. Et unikt værk hvor Siegel udvider sin praksis til også at omfatte det digitale billede og anvender den umiddelbare tiltrækningskraft i det lydlige og det visuelle.

Oplev selv det magiske trodspejl på DIAS og sæt dit præg på værkets historie og udstillingen!