Sxxxxkærmbillede 2017-03-07 kl. 18.25.46.png

kuratorisk praksis

kuratorisk praksis 

 
 

Kernen i DIAS er skiftende udstillinger.
Udstillingsprogrammet vil understrege DIAS som et sted for liv og forandring, hvor nye ideer, ny viden og nye oplevelser kan produceres og dermed deles. Den anderledes udstillingsplatform gør det muligt at åbne samtidskunsten op for en bred offentlighed og dermed at iværksætte en dialog mellem værk og beskuer på en ny, ”ikke-styret” måde. Platformen gør, at fx beskuerens bevægelse i udstillingsrummet ikke kan fastlægges og at særlige beskuelsesvinkler på værkerne ikke er givet. Denne ”åbne” tilegnelse af værkerne ser vi som en mulighed for udveksling, men også som en demokratisering af adgangen til samtidskunstens erkendelsespotentiale og betydningsfelt.
 

De kuratoriske strategier tager afsæt i den digitale kunst, udstillingsplatformens karakter og udvekslingen mellem virkelighed og samtidskunst. Der veksles mellem gruppeudstillinger og soloudstillinger. For at skabe et åbent kunstnerisk og kuratorisk miljø er der ligeledes planlagt Open Calls og inddragelse af gæstekuratorer.

Den kuratoriske profil vil afspejle DIAS’ internationale ambition, ønske om faglig udveksling samt vilje til at udvikle det digitale kunstfelt.

Generelt arbejder DIAS på tværs af en række forskellige værkkategorier og udstillingstyper, så som:
 

- tematiske udstillinger bl.a. introducerende de nyeste tendenser i mediekunst og aktuelle tematikker / samfundsdebatter.- retrospektive udstillinger inden for mediekunst fx videokunst 1960 til i dag
- udstillinger baseret på research og artist-in-residency
- mediekritik og mediespecifikke udstillinger
- netværksudstillinger
- soloudstillinger