DIAS

 

 digital interactive art space 


Ny kunst, ny tid, ny institution
 

DIAS er verdens førende kunsthal for digital kunst i det offentlige rum - ingen steder har man før gjort byrummet til et levende hjemsted for skiftende udstillinger. Døgnet rundt præsenterer DIAS digitale, interaktive kunstudstillinger og skaber rum for eftertanke, nysgerrighed og forundring midt i hverdagen.
Kunsten forvandler Vallensbæk S-togs station, DIAS’ platform, fra at være ét af dagligdagens mange gennemgangsrum til en kreativ platform med innovative udstillinger, der placerer sig i krydsfeltet mellem kunst og teknologi. Teknologien påvirker alle områder af vores liv, og den nye tid, vi befinder os i forandrer også kunsten, og hvordan vi viser og oplever den – på DIAS kalder vi det ny tid, ny kunst, ny institution.
I udstillingerne vil man opleve hvordan kunstnerne gør brug af og udvikler teknologiens værktøjer og æstetiske virkemidler og skaber helt nye muligheder og udtryksformer. Publikum inddrages ofte direkte i værkerne og der opstår en ny relation mellem kunst og beskuer. Kunstnerne går i direkte dialog med DIAS’ anderledes udstillingsareal og skaber kunst, der er tilpasset et rum, hvor publikum ikke nødvendigvis selv opsøger kunsten, men møder den pludseligt midt i hverdagen. Store internationale kunstnere tiltrækkes af DIAS’ særlige udstillingssted og publikum – så hold godt øje, måske møder du den næste Picasso på vej på arbejde.