DIAS

 

 digital interactive art space 


Ny kunst, ny tid, ny institution
 

DIAS Digital Interactive Art Space varetager som den første institution i Danmark det digitale kunstfelt. Kunsthallen skaber dermed det savnede hjemsted for denne centrale del af samtidskunsten.

DIAS er ligeledes nyskabende ved at have et radikal anderledes udstillingsareal: Udstillingerne vil præsenteres døgnet rundt på og omkring Vallensbæk S-tog station. Stationen er et knudepunkt i det offentlige rum. Men samtidig er en station et sted uden kvalitet eller fylde i sig selv. Man kunne betegne den som et ikke-sted, som vi normalt bruger for at komme et andet sted hen.
 

DIAS omtolker stationen til en kunstnerisk platform, der skaber kunstnerisk værdi og indhold. Dermed etableres en mulighed for at gentænke forholdet mellem kunst og virkelighed – og ikke mindst af vores mulighed for at bruge samtidskunsten som en ressource i dagligdagen. DIAS’ mål er følgeligt både at producere berigende kunstoplevelser og at skabe grobund for nysgerrighed. Udstillingerne vil opfordre til at stoppe op, til at gå på opdagelse og til at investere tid i hverdagens rum.

DIAS udtrykker også en udfordring og gentænkning af kunsthalsinstitutionen. Kunsthallen modsiger den normale udstillingsscenografi ved at udviske grænserne mellem institution og virkelig.
 

DIAS bygger på et højt internationalt niveau. Kunsthallen er i udpræget grad internationalt orienteret, hvilket er synligt i kurateringen, de kunstneriske programmer, institutionens netværksdannelse samt research- og forskningsarbejde.

DIAS er Danmarks referencepunkt for den digitale kunst.